Tudi tokrat je oder zasnoval Florian Wieder, ki se je podpisal tudi pod načrte za evrovizijske odre v letih 2011, 2012, 2015, 2017, 2018 in 2019. Foto: Eurovision.tv/Nathan Reinds
Tudi tokrat je oder zasnoval Florian Wieder, ki se je podpisal tudi pod načrte za evrovizijske odre v letih 2011, 2012, 2015, 2017, 2018 in 2019. Foto: Eurovision.tv/Nathan Reinds

Nizozemska vlada je ob strogih pogojih dovolila omejeno število občinstva na letošnjem tekmovanju. Na posameznem dogodku (šest generalk in trije tekmovalni večeri) bo dovoljenih 3500 ljudi, kar je petina kapacitete dvorane Ahoy. Vstopnice so na voljo le tistim, ki so jih že kupili za lanskoletno Evrovizijo, ki je bila zaradi epidemije covida-19 odpovedana, splošne javne prodaje tako ne bo.

"Veseli nas, da so nizozemski državni organi omogočili, da lahko sprejmemo občinstvo na treh šovih v živo in šestih generalkah," je dejal vodja tekmovanja Martin Österdahl. Prav tako bodo tekmovanje prek TV-zaslonov in prek spleta lahko spremljali milijoni gledalcev po vsem svetu, piše na spletni strani Evrovizije.

Sorodna novica Ana Soklič pred odhodom v Rotterdam: "Kot si želim tega odra, me ga je obenem tudi strah"

Občinstvo v dvorani bo pomagalo ustvariti vzdušje tudi za tiste, ki bodo gledali le na daljavo

Živo občinstvo bo "pomagalo ustvariti odlično vzdušje tudi za tiste, ki bodo dogodek spremljali doma", je ob tem še dejal Österdahl in poudaril, da odgovornosti, ki jim je naložena – torej, pripraviti dogodek v živo, pred občistvom, ne jemljejo zlahka.

Ker pričakujejo, da bo tekmovanje spremljalo 180 milijonov gledalcev iz 45 držav, želijo organizatorji tekmovanje pripraviti odgovorno, zato vzpostavljajo stroge zdravstvene in varnostne ukrepe, manjše so tudi delegacije nastopajočih, je že pred časom napovedal izvršni producent Sietse Bakker.

Prve vaje na evrovizijskem odru prihodnjo soboto

Medtem je dokončno postavljen tudi evrovizijski oder. Prve delegacije in izvajalci naj bi sicer v Rotterdam začeli prihajati v začetku prihodnjega tedna, prve vaje pa se začnejo naslednjo soboto, torej 7, maja.

Ana Soklič bo z ekipo na Nizozemsko odpotovala v soboto in že naslednji dan (8. maja) stopila na oder arene Ahoy. Kot je znano, se bo Ana s skladbo Amen predstavila v prvem polfinalu, 18. maja, nastopila bo druga. Drugi polfinalni večer bo dva dni pozneje, v soboto, 22. maja pa še finale.