Ela Nala Milić (prva z leve) bo v reprezentanci prvič dobila priložnost na posamičnem dvoboju. Trda podlaga v Bratislavi naj bi ji ustrezala. Foto: www.alesfevzer.com
Ela Nala Milić (prva z leve) bo v reprezentanci prvič dobila priložnost na posamičnem dvoboju. Trda podlaga v Bratislavi naj bi ji ustrezala. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo v petek in soboto v Bratislavi v pokalu Billie Jean King nastopila v pomlajeni zasedbi. Nosilka novega vala je 18-letna Ela Nala Milić, ki bo prvič v karieri zaigrala za člansko slovensko reprezentanco med posameznicami. Čaka jo zahtevna naloga, saj bo imela na drugi strani igrišča 750 mest višje uvrščeno igralko na svetovni lestvici, Slovakinjo Anno Karolino Schmiedlovo. Izziva se ne boji.

Odločitev selektorja Andreja Kraševca, da ji ponudi priložnost, je takoj sporočila očetu in mami, ki sta trenutno v ZDA. "Zelo sta bila vesela. Od majhnih nog me starša spodbujata in omogočata čim boljše pogoje za napredek," je povedala Ela Nala Milić, ki ima doma idealna športna vzornika.

"Doma se veliko pogovarjamo o športu. Ne toliko o tenisu in tehniki udarcev, temveč o lastnostih in razmišljanju šampionov. Taki nasveti so nadvse dobrodošli, predvsem v takšnih trenutkih, kot bodo tu v Bratislavi, ko bom prvič zaigrala med posameznicami za Slovenijo. Trema zagotovo bo, a kot pravita starša, moram uživati v tem, kar najbolje znam. Tako se bom tudi lotila jutrišnjega dvoboja. Navdušena, da sem dobila priložnost, komaj čakam!"

Sorodna novica V Bratislavi bo kot prva za Slovenijo zaigrala Ela Nala Milić

V Bratislavi jo bo spremljal osebni trener Alessandro Ditri s teniške akademije Piatti, kjer mlada Slovenka živi in trenira že od 13. leta. Pod budnim očesom 64-letnega italijanskega trenerja Riccarda Piattija se je kalil tudi italijanski as Jannik Sinner!

33-letni Alessandro Ditri pravi, da Ela Nala Milić sodi v najožji krog nadarjenih igralk, ki imajo v akademiji poseben status, zato je njegova naloga, da varovanko spremlja na vsakem koraku, tudi v slovenski reprezentanci.

"Riccardo Piatti verjame v Elo in je prepričan, da je njen potencial med najboljšimi igralkami na svetu," je dejal Ditri in poudaril, da velik potencial kaže tudi 15-letni Žiga Šeško.

"V akademiji imam vse, kar potrebujem za teniški razvoj. Imam podporo družine, trenerjev in reprezentance. Ključno je, da ljudje verjamejo vame in da me spodbujajo ter usmerjajo," pravi Ela Nala Milić, ki že nekaj časa čaka na dvoboj z Luko Dončićem, sicer velikim ljubiteljem tenisa. Ker je njen oče Marko eden od trenerjev pri Dallasu, seveda ne bo težko urediti vsega potrebnega za ta prestižni dvoboj.

"Nisva se še našla, a mislim, da bo poleti prišel ta trenutek. Imava zelo natrpane in različne urnike. Bojda mu moram pokazati nekaj udarcev na mreži. Se že veselim!"

Pomlajena ženska teniška reprezentanca pred obračunom s Slovaško