Veronika Erjavec in Ela Nala Milić bosta prvič zaigrali za Slovenijo med posameznicami. Foto: Reuters
Veronika Erjavec in Ela Nala Milić bosta prvič zaigrali za Slovenijo med posameznicami. Foto: Reuters

V petek bo sledil še obračun med Veroniko Erjavec in Viktorijo Hrunčakovo. V soboto sledijo še dve partiji posameznic in igra dvojic. Za igro dvojic je kapetan Kraševec postavil Pio Lovrič in Nino Potočnik.

Čeprav bo Slovenija nastopila v močno okrnjeni postavi, saj manjkata obe najboljši igralki Kaja Juvan in Tamara Zidanšek, mlada slovenska ekipa verjame v presenečenje in ponovitev lanske uvrstitve na zaključni turnir pokala BJK v Sevillo.

Uvrstitve na lestvici WTA govorijo v korist Slovakinjam, ki imajo tri igralke uvrščene višje, kot je najboljša Slovenka Veronika Erjavec (203.), selektor Andrej Kraševec pa poudarja, da je Slovenija že mnogokrat dokazala, da v ekipnem tekmovanju številke niso najbolj odločilne.

Ela Nala Milić (812.) bo imela na drugi strani mreže 68. igralko z lestvice WTA. Za 18-letnico iz Ljubljane bo to prvi nastop v državnem dresu med posameznicami.

"Zelo sem vesela, da sem dobila to priložnost. Prvega nastopa med posameznicami za svojo državo zagotovo ne bom nikoli pozabila. Seveda bo jutri prisotna trema, a zavedam se, da sem dobro pripravljena. Na igrišče bom šla z mislijo, da moram uživati v tem, kar najbolje znam," je po žrebu v Bratislavi povedala Milić.

Tudi 24-letnica iz Idrije, 203. tenisačica sveta, bo prvič v karieri zaigrala med posameznicami v pokalu BJK. S tekmico, ki na lestvici WTA zaseda 146. mesto, se je Veronika Erjavec lani srečala v Mariboru in jo premagala z 2:1 v nizih. "Postavitev slovaškega kapetana me ni presenetila, saj je Hrunčakova trenutno v odlični formi. Pred kratkih je osvojila turnir WTT v Murski Soboti," je povedala Erjavec.


POKAL BILLIE JEAN KING

BRATISLAVA

Kvalifikacije za zaključni turnir

SLOVAŠKA – SLOVENIJA

Petek ob 15.00:
Schmiedlova – Milić
Hrunčakova – Erjavec

Sobota ob 12.00:
Schmiedlova – Erjavec
Hrunčkova – Milić
Hrunčkova/Mihalikova – Lovrič/Potočnik