Foto: volleyballworld.com
Foto: volleyballworld.com

A upov za preboj na prve olimpijske igre s tem še ni konec, tja bodo vodila še mesta prek jakostne lestvice, kar pomeni, da mora Slovenija dobro igrati v naslednji svetovni ligi.

Slovenija je tekmo začela odlično, saj je po izenačenju 1:1 dobila šest zaporednih točk in tako povedla s 7:1. Dolgo je vzdrževala lepo prednost (11:6, 16:13), a sledil je niz petih japonskih točk, ko so gostitelji povedli z 18:16. Slovenci so še izenačili na 18, nato pa izgubili uvodni niz na 21.

Sorodna novica ZDA v Tokiu ustavile zmagoviti pohod Slovenije

Drugi niz je potekal dokaj podobno, Slovenija je spet hitro povedla, le da razlika tokrat ni bila tako izrazito visoka, tako je vodila 5:3, 11:8 in nazadnje 18:17. Zaključek pa je spet pripadel gostiteljem, ki so si v nekaj potezah nabrali neulovljivo prednost.

Le Možič prek meje 10 točk
Povsem enaka zgodba je bila v zadnjem nizu, kjer je Slovenija še vodila s 14:13, do konca niza pa osvojila le še štiri točke. Rok Možič je bil edini, ki je dosegel več kot deset točk, zbral jih je 16, naslednji po številu točk je bil Klemen Čebulj (7).

Urnaut: Moramo priznati premoč
"Japonci so odigrali boljše od nas, prikazali so boljšo odbojko v vseh elementih. Dobro smo začeli, a hitro zašli v težave, kot že dostikrat na 'side out' in niti ne od močnega serverja. Japonci so delali serije zaporednih točk. S tem se je zapletel celoten položaj. Morali smo jih loviti, vedeli smo, da so dobri v obrambi in to so tudi dokazali. Večkrat so se ubranili, bolje so se organizirali, grozili s protinapadi, v katerih so bili učinkoviti. Žal, a moramo priznati premoč," je tekmo ocenil kapetan Tine Urnaut.

Japonci na krilih 12.000 gledalcev gladko odpravili slovenske odbojkarje

Kvalifikacije za OI 2024, skupina B, Tokio:

6. krog:
SLOVENIJA – JAPONSKA
0:3 (-21, -22, -18)

Dvorana Jojogi, gledalcev 12.000, sodnika: Mokry, Pücher (Italija).

Japonska: Nišida 13 (1 as, 1 blok), Onodera 8 (3 bloke), Mijaura, Otsuka, Jamauchi 1, Sekita 2 (1 blok), K. Takahaši 3 (1 blok), Tomita, R. Takahaši 13 (3 ase, 1 blok), Ogava, Išiikava 15 (2 bloka), T. Jamamoto, R. Jamomoto, Kai.

Slovenija: Pajenk 2 (1 blok), Planinšič, Kozamernik 3 (1 blok), Toman, Bračko, Vinčić, Štalekar 3, Koncilja, Ž. Štern, Kovačič, Urnaut 5 (1 as), Čebulj 7 (1 as), Možič 16 (3 ase), Mujanović.

TURČIJA – EGIPT 3:1

TUNIZIJA – FINSKA 0:3

ZDA – SRBIJA 3:0