Foto: CEV
Foto: CEV
Sorodna novica Slovenci po slabem začetku uspešno odprli EP

Romun na slovenski klopi je nadaljeval analizo: "Tekmo smo sicer začeli dobro, po dobrih trenutkih in vodstvu s 16:12 pa popustili in ponudili priložnost, da se vrnejo v niz. Vedeli smo, da bodo brez Olega Plotnickega še več tvegali s servisom in napadom, konec koncev vemo, da bodo tako proti nam igrale vse ekipe. A morali smo biti potrpežljivi in smo v treh nizih tudi bili. Igrali smo točko za točko, brez pretiranega stresa. Na takih tekmah se lahko nekaj naučimo in lahko vidimo, kako bodo ekipe igrale proti nam."

Eden izmed junakov slovenske zmage nad Ukrajinci na EP-ju v odbojki, bloker Alen Pajenk, je za TV Slovenija po tekmi povedal, da so vedeli, da so Ukrajinci zelo nevarni nasprotniki. Presenetila jih je tudi odsotnost njihovega najboljšega igralca Olega Plotnickega, ki si je na zadnjem treningu poškodoval koleno. Taktiko so nato temu prilagodili, kar se je pokazalo v drugem nizu. "Igrali so res dobro, mi smo bili morda v začetnem krču, je le prva tekma. Šli smo naprej, prišli smo v svojo igro. Vemo, da moramo to popraviti in še boljše igrati."

Težave jim je na začetku povzročal visok ukrajinski blok. "Zelo so fizični, visoki. Res je bilo težko, nismo bili potrpežljivi, ampak potem smo prišli v svojo igro, vedeli smo, da moramo odigrati, dva-, tri-, štirikrat, in iskati prave protinapade."

Vrhunci tekme Slovenija - Ukrajina
Alen Pajenk po tekmi Slovenija - Ukrajina

Jan Kozamernik, bloker Slovenije, je povedal: "Definitivno je bilo na začetku nekaj problemov, ampak nekaj takega smo na uvodu pričakovali. Nismo še v idealni formi, moramo rasti skozi prvenstvo. Vseeno pa mislim, da smo prvenstvo dobro začeli, vsekakor pa moramo še marsikaj popraviti. Ukrajinci so nas s servisom postavili pod velik pritisk, njihov blok je bil korekten, morali smo igrati zelo ekipno, da smo tekmo obrnili v svojo korist. Sem vesel, seveda pa upam, da bodo naslednje tekme boljše."

Rok Možič je prav tako zadovoljen z zmago: "Bilo je zelo podobno kot lani na svetovnem prvenstvu, tudi takrat so Ukrajinci dobili prvi niz, naslednje tri pa mi. Za nas je to zelo pomembno, vsekakor pa nam ni bilo lahko. Ukrajinci so igrali dobro, mogoče nas je presenetilo, da ni igral njihov najboljši igralec. Sem pa vesel, da smo tudi v težkih trenutkih ostali zbrani in da smo uspešno opravili tudi nekatere lažje položaje. Vse smo držali v svojih rokah in vesel sem, da so priložnost za igro dobili tudi mlajši igralci. Tudi na naslednjih tekmah nam ne bo lahko."

Slovenski odbojkarji uspešno odprli EP proti zelo neugodnim Ukrajincem

Nekdanji reprezentant in zdajšnji trener Sebastijan Škorc je v studiu TV Slovenija po tekmi povedal, da izgubljeni uvodni niz in slabša igra v drugem nista razlog za skrb. "Prve tekme so najtežje, led je prebit. Ne vidim nikakršnih težav, mi smo tekmo dobili." Dodal je: "Da boš že na prvi tekmi v največji formi, je smešno, saj potem nimaš kam več rasti skozi prvenstvo, tako da na koncu se je vse izteklo, kot se je moralo."

Ocena Sebastijana Škorca po tekmi Slovenija - Ukrajina
Škorc analiziral tri slovenske akcije