Andraž Šporar je odigral eno najboljših tekem v dresu Panathinaikosa. Foto: EPA
Andraž Šporar je odigral eno najboljših tekem v dresu Panathinaikosa. Foto: EPA
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Nekdanji napadalec Olimpije je v visoki zmagi Panathinaikosa nad Panserakiosom s 5:0 sodeloval z dvema goloma in podaja ter zasluženo prejel naziv igralca tekme. Na Sofascoru so ga ocenili celo z oceno 9,6.

29-letnik je načel mrežo gostov že v 45. sekundi, nato pa je ob koncu prvega dela iz enajstmetrovke povišal na 3:0, kar je bil njegov tretji gol v letošnjem grškem prvenstvu in deveti v sezoni, če upoštevamo evropske pokale in reprezentanco. Prekršek je bil storjen prav nad Ljubljančanom.

Za nameček je v 57. minuti za povišanje vodstva prispeval asistenco reprezentančnemu kolegu Adamu Gnezdi Čerinu, ki je v igro vstopil v 26. minuti. Do 59. minute je bil na zelenici tudi tretji slovenski reprezentant v vrstah Panathinaikosa Benjamin Verbič.

Panathinaikos je vodilna ekipa grškega prvenstva.

Guevara malce pokvaril razpoloženje Oblaku

Atletico Madrid je po slabšem štartu v sezono nanizal šest zmag zapored in ob tekmi manj za vodilnim Realom iz Madrida zaostaja za tri točke. Zadnja žrtev varovancev Diega Simeoneja je bil Alaves (2:1). Kapetan slovenske reprezentance Jan Oblak je bil na pragu nove nedotaknjene mreže, a mu je veselje v šesti minuti sodnikovega podaljška pokvaril Ander Guevara.

Sorodna novica Šeško zatresel mrežo nemočnega Kölna, Kane poskrbel za šov ob vrnitvi Neuerja

Jaka Bijol je v Italiji odigral vseh 90 minut v remiju Udineseja v Monzi (1:1). Sandi Lovrić je v igro vstopil v 62. minuti. Petra Stojanovića zaradi težav z adduktorjem, ki jih je začutil že ob koncu reprezentančne tekme na Severnem Irskem, drugič zapored ni bilo v kadru Sampdorie. Jan Mlakar (Pisa) je igral do 62. minute tekme v Benetkah, ki jo je Venezia dobila z 2:1.

Žan Vipotnik je ob remiju Bordeauxa proti Rodezu z 2:2 igral 76 minut in izsilil 11-metrovko za vodstvo domačih z 1:0 v 13. minuti.

Erik Janža na Poljskem zaradi poškodbe ni igral v gostujoči zmagi Gornika nad Lodžem (0:5). Miha Blažič (Lech) je bil na zelenici vso tekmo na gostovanju pri Cracovii (1:1). Prav tako Žan Karničnik v zmagi Celja nad Domžalami.

Timi Max Elšnik je moral zaradi poškodbe predčasno zapustiti zelenico na obračunu Olimpije z Aluminijem (0:0).