Lionel Messi bo v Rusiji lovil še edino manjkajočo veliko lovoriko. Foto: Reuters
Lionel Messi bo v Rusiji lovil še edino manjkajočo veliko lovoriko. Foto: Reuters
Javier Mascherano je s 143. nastopom za argentinsko reprezentanco izenačil rekord Javierja Zanettija. Foto: Reuters

Nasprotnik Argentincev je bil Haiti, 108. reprezentanca z lestvice Fife, gavči pa so slavili s 4:0. Messi je zabil hat trick. Svoj prvi gol je dosegel iz enajstmetrovke v 17. minuti. Še dvakrat je premagal nasprotnikovega vratarja v 58. in 66. minuti. Končni izid je v 69. minuti postavil Sergio Agüero.

S tremi goli je Messi na južnoameriški lestvici strelcev vseh časov prehitel Brazilca Ronalda. Zdaj jih ima 64 in za legendarnim Pelejem zaostaja le še za 13 golov.

Čeprav je nasprotnik daleč od vrha svetovnega nogometa, so v argentinski reprezentanci popravili turobno vzdušje, ki je obkrožalo svetovne podprvake. To je bila prva tekma Argentincev po marčevski blamaži proti Španiji, ko so klonili s 6:1.
Haiti ni sprožil niti enega strela na vrata Wilfreda Caballera.
Argentina bo na svetovnem prvenstvu igrala v skupini z Islandijo, Hrvaško in Nigerijo. "Na svetovnem prvenstvu bomo dali vse od sebe. Osvojiti naslov svetovnega prvaka so naše sanje in sanje celotne države. Moramo zmagati na prvi tekmi, kar nam bo dalo mirnost za nadaljevanje prvenstva," je povedal Messi, ki mu za krono izjemne kariere manjka le še ta lovorika.

Zadnjo preizkušnjo pred svetovnim prvenstvom bo imela Argentina 6. junija v Jeruzalemu proti Izraelu.

Postava Argentine:
Caballero, Fazio (Rojo 46), Otamendi, Salvio, Mascherano, Tagliafico (Acuna 71), Lo Celso (Banega 75), Lanzini (Meza 59), Di Maria (Pavon 59), Messi, Higuain (Aguero 59).