Jude Bellingham, ki največja poletna okrepitev madridskega Reala, je zadel že ob uradnem debiju v belem dresu. Foto: Reuters
Jude Bellingham, ki največja poletna okrepitev madridskega Reala, je zadel že ob uradnem debiju v belem dresu. Foto: Reuters

Andrij Lunin je med vratnicama kraljevega kluba zamenjal Thibauta Courtoisa, ki se je pred dnevi težje poškodoval. Ukrajinski vratar naj bi kmalu dobil konkurenco, saj si bo klub iz španske prestolnice od Chelseaja izposodil Kepo Arrizabalago, sicer otroka Athletica. Njegov prestop iz Bilbaa v London pred petimi leti je med vratarji še vedno najdražji, saj so modri zanj odšteli 80 milijonov evrov.

Rodrygo se je podpisal pod prvi madridski gol v novi sezoni. Foto: Reuters
Rodrygo se je podpisal pod prvi madridski gol v novi sezoni. Foto: Reuters

Gostje so bili v Baskiji predvsem v prvem polčasu zelo nevarni. V 28. minuti so kronali svojo premoč. Z desne strani je prodrl Rodrygo, ki je podal Daniju Carvajalu in pobegnil Inigu Lekueju. Desni bočni branilec je ob nespretnem Mikelu Vesgi Brazilcu vrnil žogo, še enkrat je bil neodločen Lekue, Rodrygo pa je z diagonalnim strelom premagal Unaija Simona.

Štiri minute pozneje je po kotu David Alaba streljal z glavo. Simon je odbil, žoga pa je nato zadela vratnico. Španski reprezentančni čuvaj mreže se je zatem izkazal z obrambo po streli Viniciusa Juniorja. V 36. minuti je še drugič klonila obramba baskovskih levov. Kot je izvedel Alaba in našel Juda Bellinghama, ki žoge sicer na prvi pogled ni najbolje zadel. Odbila se je od tal in prek Simona zletela v mrežo.

Na nasprotni strani je v akciji, ki je sledila, po strelu padel Unai Gomez. Oviral ga je Eder Militao. Na razburjenje glasnih tribun San Mamesa Jesus Gil ni pokazal na belo točko. Brazilec v osrčju madridske obrambe srečanja ni dokončal, saj se je na začetku drugega polčasa poškodoval.


1. krog:
ALMERIA – RAYO VALLECANO 0:2 (0:2)
Palazon 20., Nteka 28.

SEVILLA – VALENCIA 1:2 (0:0)
En Nesyri 69.; Diakhaby 60., Guerra 88.
RK: Bade 81./Sevilla

REAL SOCIEDAD – GIRONA 1:1 (1:0)
Kubo 5.; Dovbik 72.

LAS PALMAS – MALLORCA 1:1 (1:0)
Viera 29./11-m; Raillo 70.
Muriqi (Mallorca) je v 41. minuti zapravil 11-m.

ATHLETIC BILBAO – REAL MADRID 0:2 (0:2)
Rodrygo 28., Bellingham 36.

Athletic Bilbao: Unai Simon, de Marcos, Vivian, Paredes, Inigo Lekue (71./Imanol), Ruiz de Galarreta, Vesga (64./Ander Herrera), N. Williams (46./Alex Berenguer), Unai Gomez (46./Sancet), Muniain (46./Guruzeta), I. Williams.

Real Madrid: Lunin, Carvajal, Eder Militao (50./Rüdiger), Alaba, Fran Garcia, Tchouameni, Fede Valverde, Camavinga (71./Kroos), Bellingham, Rodrygo (80./Joselu), Vinicius Junior (80./Modrić).

Sodnik: Jesus Gil Manzano


Nedelja ob 17.00:
CELTA VIGO – OSASUNA

Ob 19.30:
VILLARREAL – BETIS

Ob 21.30:
GETAFE – BARCELONA

Ponedeljek ob 19.30:
CADIZ – ALAVES

Ob 21.30:
ATLETICO MADRID – GRANADA