Joan Laporta. Foto: EPA
Joan Laporta. Foto: EPA

Katalonski klub preiskujejo, ker naj bi nekdanjemu podpredsedniku tehničnega odbora sodnikov Joseju Marii Enriquezu Negreiri v slabih 20 letih, med letoma 1994 in 2018, plačal približno 7,3 milijona evrov.

Nogometni klub Barcelona je na začetku meseca k odstopu pozval predsednika španske nogometne lige Javierja Tebasa. Kot razlog je tedaj navedel posredovanje lažnih podatkov tožilcem, ki preiskujejo klubska plačila nekdanjemu nogometnemu sodniku.

Barcelona vztraja, da so bila plačila legitimna. Laporta je ob ostrem zanikanju krivde dodal, da je to vse del umazane kampanje, s katero želijo očrniti klub, ki je ta čas na čelu španskega prvenstva.

Španski tožilci so pod drobnogled zaradi sumov korupcije vzeli tako Barcelono kot tudi njegova nekdanja predsednika Josepa Mario Bartomeuja in Sandra Rosella ter Negreiro.

Predsednik lige Tebas je prejšnji mesec ob izbruhu afere dejal, da se španski nogomet spopada z najhujšo krizo v zgodovini zaradi korupcije v sodniški organizaciji, v katero je po njegovem vpletena tudi Barcelona.