Messi je najboljši igralec v zgodovini Barcelone. Foto: Reuters
Messi je najboljši igralec v zgodovini Barcelone. Foto: Reuters

Pogodba se mu izteče junija letos, v njej sta kar dva posebna dodatka, El Mundo poroča, da je 115 milijonov dobil, ker je podaljšal pogodbo, še 78 milijonov pa za lojalnost.

Sorodna novica Messi: "V Barceloni je trenutno vse slabo, vendar me to ne ovira"

Klub napovedal tožbo
Lionel Messi
je že napovedal tožbo proti časopisu, nekaj podobnega pa so napovedali tudi pri Barceloni, ki se je sicer znašla v hudi finančni stiski. "Obžalujemo, da so bile objavljene podrobnosti podpisane pogodbe, saj gre za zasebni dokument med dvema stranema. Barcelona zanika kakršno koli odgovornost za objavo dokumenta, zato bomo proti časopisu poiskali pravno rešitev," so zapisali v izjavi za javnost.

"Barcelona izraža vso podporo Messiju, sploh ker se skušata diskreditirati njegov ugled in status najboljšega igralca na svetu in v zgodovini nogometa," so še zapisali pri ponosu Katalonije.

Več kot pol milijarde že prejel
El Mundo je razkril, da natančna vsota v pogodbi znaša 555.237.619 evrov. Od tega jih je bilo 92 odstotkov ali 511.290.052 evrov že izplačanih. Po španski zakonodaji skoraj polovica te vsote pripada državi v obliki davkov.

Ob tem je španski časopis zapisal, da se je Messi strinjal z znižanjem plače v času koronske krize in da ni izpolnil nekaterih pogojev uspešnosti, zaradi česar ne bo prejel vseh 555 milijonov evrov iz pogodbe, ki se izteče 30. junija. El Mundo je ob tem dodal, da je pogodba napisana na 30 straneh in da "gre za najvišjo pogodbo v zgodovini športa".