Robert Lewandowski se bo v novi sezoni preizkusil v Španiji, kjer bo igral za Barcelono. Foto: EPA
Robert Lewandowski se bo v novi sezoni preizkusil v Španiji, kjer bo igral za Barcelono. Foto: EPA

Izjemni poljski napadalec, ki je za bavarskega velikana na 375 uradnih tekmah zadel 344 golov, se je po koncu prejšnje sezone odločil za nov izziv in prestopil v Barcelono.

V vseh zgodbicah, ki so pricurljale v javnost v zadnjih tednih, odkar sem zapustil Bayern, je bilo veliko politike. Klub je skušal najti razlog, zakaj me lahko proda drugemu klubu. To je bilo težko razložiti navijačem. In to sem moral sprejeti, čeprav je bilo vmes o meni napisanega veliko sr*nja. To so bile seveda vse neresnice, a na koncu vem, da me navijači, tudi v tem obdobju, še vedno zelo podpirajo.

Robert Lewandowski

Okoli prestopa se je prelilo veliko črnila, 33-letnik iz Varšave je za ameriški ESPN poudaril, da je bilo v medijih glede njega objavljenih veliko neresnic – tudi zdaj že njegovega nekdanjega delodajalca Bayerna.

Čutil je, da je pravi čas za odhod
Glavni razlog za njegov odhod naj bi bilo dejstvo, da so želeli pri Bayernu v svoje vrste iz dortmundske Borussie zvabiti Erlinga Haalanda, kar je Poljak hitro ovrgel. "Ne, moj odhod nikakor ni povezan z Erlingom. Četudi nekaj ni dobro zame, mi je najpomembnejša resnica. Ne bom govoril o tem, kaj točno se je zgodilo. Če pa mislite, da sem Bayern zapustil zaradi Haalanda, to preprosto ni res. Nisem imel nikakršnih težav, če bi se pridružil ekipi," je v pogovoru z novinarko Cristino Alexander dejal priljubljeni 'Lewa' in nadaljeval: "Nekateri ljudje pač ne govorijo resnice in si izmislijo nekaj povsem drugega. Meni je bilo vedno pomembno, da sem jasen in da ostanem zvest. Morda je šlo to komu v nos. Na koncu sem vedel, da mi nekaj tam ne leži in čutil sem, da je nastopil pravi čas za odhod iz Münchna."

Ve, da ga navijači še vedno podpirajo
Z Bayernom je osvojil tako rekoč vse, kar se osvojiti da. Osemkrat je postal nemški prvak, trikrat je osvojil nemški pokal, petkrat superpokal, uspeh je žel tudi v mednarodnih tekmovanjih. V sezoni 2019/20 je postal evropski klubski prvak, leta 2020 še svetovni, Bayern pa je za nameček osvojil še evropski superpokal. "Imel sem zelo dober odnos s soigralci, osebjem, trenerjem, in to so stvari, ki jih bom pogrešal, saj sem v Münchnu preživel zelo lep čas. Nismo bili le prijatelji na igrišču, temveč tudi v zasebnem življenju. A to poglavje je zdaj končano, odpiram novega. Mislim, da sem trenutno na pravem mestu ob pravem času. V vseh zgodbicah, ki so pricurljale v javnost v zadnjih tednih, odkar sem zapustil Bayern, je bilo veliko politike. Klub je skušal najti razlog, zakaj me lahko proda drugemu klubu. To je bilo težko razložiti navijačem. In to sem moral sprejeti, čeprav je bilo vmes o meni napisanega veliko sr*nja. To so bile seveda vse neresnice, a na koncu vem, da me navijači, tudi v tem obdobju, še vedno zelo podpirajo," je še povedal Lewandowski.