Dani Alves, ki je 6. maja dopolnil 39 let, bi rad še podaljšal kariero. Foto: EPA
Dani Alves, ki je 6. maja dopolnil 39 let, bi rad še podaljšal kariero. Foto: EPA

V prejšnji sezoni se je Alves vrnil v svoj nekdanji klub, a je imel le kratkoročno pogodbo. "Rad bi se zahvalil vsem v klubu, ki so mi dali priložnost, da sem lahko še enkrat oblekel ta čudoviti dres. Presrečen sem," je na družbenih omrežjih zapisal Brazilec.

Skupno je v dveh ciklih, prvi je bil precej daljši med letoma 2008 in 2016, za Barcelono zbral 408 tekem. Osvojil je šest naslovov španskega prvaka, tri naslove v Ligi prvakov (2009, 2011 in 2015) in štiri španske pokalne lovorike.

V pretekli sezoni je skupno zbral 16 nastopov v vseh tekmovanjih. Dosegel je en zadetek in zbral še tri podaje. Španski mediji poročajo, da želi vodstvo Barcelone pripeljati branilca Cesarja Azpilicueto.

Alves je tudi še kandidat za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju, za Brazilijo pa je nazadnje odigral dve junijski prijateljski tekmi z Japonsko in Južno Korejo. Za izbrano vrsto je zbral že 125 nastopov in se veselil tudi osmih zadetkov.

Najstnik Torre Carral okrepil Katalonce
19-letni Pablo Torre Carral je podpisal pogodbo z Barcelono. Prišel je iz vrst tretjeligaša Racinga iz Santanderja, prestop se je napovedoval že nekaj mesecev. Najprej se bo priključil B-ekipi Barcelone, Racing pa bo zaslužil približno pet milijonov evrov odškodnine.

V pretekli sezoni je Pablo Torre zbral 34 nastopov in prispeval je 10 zadetkov. V otroških letih sta bila njegova idola Xavi Hernandez in Andres Iniesta.