Marcus Rashford je bil najboljši igralec tekme na Elland Roadu. Foto: Reuters
Marcus Rashford je bil najboljši igralec tekme na Elland Roadu. Foto: Reuters

Izbranci Garetha Southgata so imeli na Elland Roadu premoč. V 13. minuti je Marcus Rashford z izjemnim strelom z desno nogo s 25 metrov poslal žogo prek Keylorja Navasa v mrežo. Pravi evrogol napadalca Manchester Uniteda. Gostitelji so imeli veliko priložnosti tudi v nadaljevanju, vendar Jordan Henderson, Harry Maguire in Danny Rose niso bili natančni. Končni izid je postavil Danny Welbeck z glavo četrt ure pred koncem po podaji Deleja Allija.

"Zelo sem zadovoljen z igro Rashforda. Na začetku so ga navijači pospremili z žvižgi, ker je nogometaš Manchester Uniteda, na koncu pa je dobil aplavz. Imamo veliko kandidatov za začetno enajsterico in za nekatere položaje bo odločitev zares težka," je pojasnil Southgate.

Angleži bodo uvodno tekmo mundiala igrali 19. junija v Volgogradu proti Tuniziji.
Evropski prvaki Portugalci so v Lizboni ugnali Alžirijo s 3:0. Zadetke sta dosegla Goncalo Guedes (17. in 55.) ter Bruno Fernandes (37.). Cristiano Ronaldo je bil na zelenici stadiona Luz do 74. minute.

Prijateljske tekme:
ANGLIJA
- KOSTARIKA 2:0 (1:0)
Rashford 13., Welbeck 76.

Anglija: Butland (65./Pope), Jones, Stones (65./Cahill), Maguire, Henderson (64./Alli, Alexander-Arnold (64./Trippier), Loftus-Cheek (79./Lingard), Delph, Rose, Vardy (61./Welbeck), Rashford.

Kostarika: Navas, Waston, Gonzalez, Calvo, Gamboa (72./Smith), Borges, Guzman (69./Tejeda), Oviedo (60./Matarrita), Campbell, Venegas (61./Bolanos), Urena.

Sodnik: Hirojuki Kimura (Japonska)




PORTUGALSKA - ALŽIRIJA 3:0 (2:0)
Guedes 17., 55., Fernandes 37.

ISLANDIJA - GANA 2:2 (2:0)
Arnason 6., Finnbogason 40.; Kasim 66., Thomas 87.

JUŽNA KOREJA - BOLIVIJA 0:0