Roberto Firmino in Neymar sta se na Anfieldu vpisala med strelce proti Hrvaški. Foto: Reuters
Roberto Firmino in Neymar sta se na Anfieldu vpisala med strelce proti Hrvaški. Foto: Reuters
Neymar je v 69. minuti Brazilijo popeljal v vodstvo. Foto: Reuters
Takole je Roberto Firmino v 93. minuti premagal hrvaškega vratarja za končnih 2:0. Foto: Reuters
Veselje španske reprezentance po zadetku Alvara Odriozole. Foto: Reuters

Brazilec, ki se je v akcijo vrnil po trimesečnem premoru zaradi poškodbe stopala, je v igro vstopil na začetku drugega polčasa, ko je zamenjal Fernandinha. Zvezdnik PSG-ja je obračun v Liverpoolu odločil v 69. minuti, ko je s silovitim in izjemno natančnim strelom premagal nemočnega vratarja Danijela Subašića.

Brazilci so akcijo za zadetek začeli na desni strani, Willian je podal do Philippeja Coutinha, ta pa je hitro našel vtekajočega Neymarja. Nekdanji napadalec Barcelone je prodiral po levi strani, zlahka je preigral Šimeta Vrsaljka in rezervista Matea Kovačića in s silovitim strelom žogo, ki se je odbila od prečke, hladnokrvno poslal v gol.

Hrvati so se sicer trudili, v prvem polčasu so bili za odtenek boljši tekmec, v nadaljevanju so imeli nekaj (pol)priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Zmago je Braziliji v 93. minuti potrdil rezervist Roberto Firmino. Napadalec Liverpoola se je po globinski podaji v kazenski prostor po veliki napaki rezervista Tina Jedvaja dokopal do žoge in z lobom zadel za končnih 2:0.

Neodločeno v Villarrealu
V Villarrealu sta se na prijateljskem obračunu pomerili še Španija in Švica. Španci so povedli v 29. minuti, ko je po podaji Davida Silve s krasnim volejem z desnico v malo mrežico zadel Alvaro Odriozola, a so Švicarji v nadaljevanju izid izenačili. Natančneje v 62. minuti, ko se je ob slabem posredovanju vratarja Davida De Gee med strelce vpisal Ricardo Rodriguez. Levi bočni branilec Milana je žogo iz bližine pospravil v mrežo, potem ko jo je De Gea na njegovo nogo odbil po strelu Stephana Lichtsteinerja.

Prijateljske tekme:
BRAZILIJA - HRVAŠKA 2:0 (0:0)
Neymar 69., Firmino 93.

Brazilija: Alisson, Marcelo (60./F. Luis), Miranda (65./Marquinhos), T. Silva, Danilo, Fernandinho (46./Neymar), Casemiro, Paulinho, Coutinho (82./Fred), G. Jesus (60./Firmino), Willian (82./Taison).

Hrvaška: Subašić, Vrsaljko (87./Jedvaj), Lovren, Ćorluka (52./Ćaleta-Car), Vida, Badelj (61./Brozović), Rakitić (83./Bradarić), Rebić (64./Pjaca), Modrić (58./Kovačić), Perišić, Kramarić.

Sodnik: Michael Oliver (Anglija)


ALBANIJA - UKRAJINA 1:4 (0:3)
Ndoj 89.; Konopljanka 31., 90., Jarmolenko 36., 45.

KOSTARIKA - SEVERNA IRSKA 3:0 (1:0)
Venegas 30., Campbell 46., Calvo 66.

PERU - SAVDSKA ARABIJA 3:0 (2:0)
Carrillo 20., Guerrero 41., 64.

ŠPANIJA - ŠVICA 1:1 (1:0)
Odriozola 29.; Rodriguez 62.