Vombergar bo zelo motiviran proti Američanom v San Antoniu

Slovenska reprezentanca bi se morala v zgodnjih srednih urah odpraviti na pot proti San Antoniu, a bodo selektor Matjaž Kek in njegovi varovanci bivanje v Sloveniji podaljšali. Razlog je odpovedan polet iz Frankfurta v Houston zaradi vremenskih težav v Nemčiji.

Slovenci so v Dekanih opravili skupaj pet treningov, poleg dveh ponedeljkovih še dva v torek in enega v sredo. Slovenska "prvoligaška" reprezentanca se po nekoliko spremenjeni poti odpravlja v Houston v četrtek, v reprezentančno bazo v San Antoniu pa bodo selektor in igralci prispeli v četrtkovih večernih urah.

Med potniki čez lužo pa ne bo mladega vezista Aluminija Sandra Jovanovića, ki je zaradi bolezni zapustil reprezentančni tabor in ostaja doma. Tekma ZDA – Slovenija se bo v soboto v San Antoniu začela ob 21.00.

Velika priložnost za igralce iz Prve lige v San Antoniu

Seznam vpoklicanih igralcev za tekmo z ZDA

Vratarji:
Vekić (Vejle, DAN), Mihelak (NŠ Mura), Pintol (NK Olimpija Ljubljana)

Obrambni igralci:
Ilenič (New York City FC, ZDA), Karničnik (NK Celje), Kavčič (NK Bravo), Kuzmić (Viborg, DAN), Ratnik (NK Olimpija Ljubljana), Šoštarič Karić (NK Maribor), Zaletel (Viborg, DAN), Zec (NK Celje)

Zvezni igralci:
Elšnik (NK Olimpija Ljubljana), Jovanović (NK Aluminij), Repas (NK Maribor), Svetlin (NK Celje), Vešner Tičič (FC Koper), Zabukovnik (NK Celje), Zeljković (Spartak Trnava, SLK).

Napadalci:
Gradišar (NK Rogaška), Poplatnik (NK Bravo), Šturm (NK Domžale), Vombergar (Al Ittihad Kalba, ZAE)

Sorodna novica Kek v San Antonio pelje pisano zasedbo, a ne samo iz Prve lige