Nihče ne dvomi o zmagi PSG-ja v Beogradu, toda tam sta se opekla tako Napoli kot Liverpool. Foto: Reuters
Nihče ne dvomi o zmagi PSG-ja v Beogradu, toda tam sta se opekla tako Napoli kot Liverpool. Foto: Reuters

Liverpool mora za napredovanje v osmino finala v zadnjem krogu premagati italijanske podprvake z dvema goloma razlike ali izidom 1:0, kolikor je na prvi tekmi slavil Napoli. Pri vseh drugih zmagah z enim golom razlike bi napredoval Napoli. Scenarij z izidom 1:0 je Liverpoolu omogočila Crvena zvezda, ki je v sredo v Neaplju dosegla častni zadetek ob porazu s 3:1. V tem primeru bi imela oba kluba enako razliko v golih, vendar bi Liverpool napredoval zaradi večjega števila doseženih zadetkov.

Seveda omenjena računica velja ob predpostavki, da PSG v zadnjem krogu v Beogradu premaga Crveno zvezdo. Če Beograjčani in Parižani remizirajo, bi Liverpool v nadaljnje tekmovanje vodila kakršna koli zmaga. O drugem mestu pa bi odločala interna lestvica trojice, ki bi imela po devet točk.

Veliko olajšanje v Parizu
Kako je igralcem Pariza odleglo po zadnjem sodnikovem žvižgu, je bilo vidno iz letala. Igralci so se objemali, skakali drug po drugem, tribune so se tresle od navdušenja ... "To je bila naša zadnja priložnost, da se merimo z ekipo, kot je Liverpool. Igrali smo z veliko energije in trdo garali. Psihološko smo bili neverjetni. Težko se je braniti, če so na drugi strani Salah, Mane in Firmino, toda nocoj so se vsi žrtvovali drug za drugega. To je bil odnos, ki je bil potreben za zmago nad Liverpoolom," je povedal trener Pariza Thomas Tuchel.

Atletico je dobil vstopnico za osmino finala

PSG je v prvem polčasu nadigral Angleže in povedel z 2:0. Ko je vse kazalo na popoln polčas, je Parižane presekala dosojena enajstmetrovka, iz katere je Liverpool v sodnikovem podaljšku znižal na 2:1. "Ob polčasu sem svojim igralcem povedal le nekaj taktičnih stvari in jim zapovedal, naj se držijo načrta. Pomembno je bilo, da pozabijo na enajstmetrovko in zaigrajo tako, kot da je izid 0:0. Ekipa je bila navdihnjena, zato ni bilo treba povedati veliko," je povedal Tuchel.

Eden izmed junakov je bil strelec drugega gola Neymar, ki je bil udeležen pri 14 zadetkih na zadnjih 12 tekmah v Ligi prvakov. Zabil jih je deset in prispeval štiri podaje.

Klopp pohvalil taktične zamisli Tuchla
Liverpool kljub neugodnemu izidu v drugem delu ni gospodaril na zelenici. "Dobro so se prilagodili v drugem delu. Zaprli so luknjo v sredini, ki je bila tam v prvem polčasu. Imeli smo nekaj situacij, v katerih bi se lahko odzvali bolje. Niso bile ravno največje priložnosti na svetu, toda z dvema ali tremi drugačnimi potezami bi bili v igri. Nismo pokazali dovolj, da bi nekaj dobili," je po četrtem zaporednem gostujočem porazu v Ligi prvakov povedal Jürgen Klopp.

Po petih krogih je znanih 12 od 16 udeležencev osmine finala. To so Atletico Madrid, Borussia Dortmund (skupina A), Barcelona (skupina B), Porto, Schalke (skupina D), Bayern, Ajax (skupina E), Manchester City (skupina F), Real Madrid, Roma (skupina G) in Juventus, Manchester United (skupina H).

Liverpool po porazu v Parizu v velikih težavah