Timi Max Elšnik je imel najlepšo priložnost za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Timi Max Elšnik je imel najlepšo priložnost za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

V Stožicah sta mreži po 90 in tudi po 120 minutah mirovali. Streli z bele točke so postregli s pravo dramo. Že v prvi seriji je Denis Popović zgrešil vrata, vendar je nato v tretji seriji tudi Mateo Karamatič streljal mimo vrat. Po petih serijah je bil izid izenačen na 4:4.

Obradović z dvema paradama preprečil slavje zmajev
V šesti seriji je Matic Vrbanec zadel vratnico, Pascal Juan Estrada je imel priložnost, da odloči tekmo, a se je Matko Obradović izkazal s parado. Tudi Mark Zabukovnik je zadel vratnico v sedmi seriji, vendar odločitve še ni bilo, saj Davidu Sualehu ni uspelo ukaniti Obradovića. David Zec in Aljaž Krefl sta bila v osmi seriji natančna.

Gavrić odločil v deseti seriji
V deveti seriji se je nato tudi Matevž Vidovšek izkazal s parado, reprezentant Žan Karničnik se je lahko le prijel za glavo. Ivan Posavec je že poslal Obradovića v napačno smer, a je stresel prečko. V deseti seriji je Vidovšek odbil še strel Klemna Nemaniča, nato pa je najstnik Nemanja Gavrić s strelom po sredini vrat popeljal zmaje v polfinale. Enajste serije, ko bi morala streljati oba vratarja, torej ni bilo.

Zmaji imajo še vedno priložnost za dvojno krono, ki so jo zadnjič osvojili leta 2018. Foto: www.alesfevzer.com
Zmaji imajo še vedno priložnost za dvojno krono, ki so jo zadnjič osvojili leta 2018. Foto: www.alesfevzer.com

Elšnik že v uvodu zadel vratnico
Začetek tekme pred 1000 gledalci v Stožicah je minil v premoči zeleno-belih. V prvih desetih minutah so stisnili tekmece pred njihov gol, med številnimi priložnostmi je izstopal strel Timija Maxa Elšnika, ko je žoga zadela vratnico. V 6. minuti se je v obetavnem položaju znašel Aljaž Krefl, ki pa je streljal v Obradovića. Zatem je dvakrat poskušal še David Sualehe.

V 34. minuti se je Ljubljančanom ponudila nova priložnost. Akcijo Olimpije je z udarcem z roba kazenskega prostora zaključil Kvesić, na mestu pa je bil znova Obradović.

V nadaljevanju so Celjani prišli do sape, bili v drugem polčasu za odtenek boljši, a zadetka ni bilo. Celjani so si v 85. minuti priigrali najlepšo priložnost na tekmi, Vidovšek pa je bil na mestu po poskusu Charlesa Ikwuemesija, po kotu pa je izbil še strel Davida Zeca.

V 113. minuti je vstopil poznejši junak Gavrić, saj je bil odlični Agustin Doffo že precej utrujen. V podaljšku je ritem malce padel in jasno je bilo, da bodo odločali streli z bele točke.

Polfinalni obračun drugoligašev presenetljivo pripadel Bistrici
Bistričani, ki so konec tedna v Rogaški Slatini doživeli visok ligaški poraz (0:4), so v pokalnem obračunu prikazali pravi obraz.

V 28. minuti je Slatinčane rešila vratnica, z leve strani je sprožil Jaša Martinčič, ki pa se je nato veselil pet minut zatem. Nino Kukovec je poslal predložek z leve strani igrišča, odbitek po udarcu Roka Maherja pa je končal na nogi Martinčiča, ki je rdeče popeljal v vodstvo.

Strelec vodilnega zadetka je tri minute zatem podal še za povišanje prednosti, z leve strani kazenskega prostora pa je po podaji v prazen prostor zadel Enej Kapun. Rogaška v prvem polčasu ni imela pravih priložnosti, mladinec Primož Fridrih, ki je v golu zamenjal poškodovanega Jako Dabanovića, je moral posredovati le v 42. minuti, ko pa ni imel težav s strelom Nejca Gradišarja.

Drugi polčas ni ponudil veliko pravih priložnosti, Bistričani so tudi po menjavah v domači zasedbi dobro zapirali dostop do svojih vrat, mladi vratar Fridrih je imel še največ dela s predložki. Najnevarnejšo priložnost drugega polčasa so si priigrali gostje, a se je po protinapadu in strelu Nina Kukovca izkazal Vice Baždarić.

Izbranci Gorana Stankovića so na lestvici druge lige šele na 13. mestu, v Pokalu Pivovarne Union pa so že v polfinalu.

Odlični vratar Vidovšek popeljal Olimpijo v polfinale pokala

Četrtfinale:
Rogaška – KETY EMMI & IMPOL BISTRICA 0:2 (0:2)
250; Martinčič 33., Kapun 36.

Rogaška: Baždarić, Matošević, Pirtovšek, Rantuša Lampreht (72./Marcius), Mihalić, Majcenić, Charles Alves, Kantužer (62./Ivanov), Pavlović, Gradišar (79,/Gobec), Hajrić (62./Haljeta).

Bistrica: Fridrih, Kapun (46./Kuliš), Zajšek, Vidmar, Korošec (65./Pesjak), Rozman, Martinčič (65./Bračko), Havelka, Janežič, Kukovec (87./Ciganović), Maher (91./Dvoršak).

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


OLIMPIJA – Celje * 6:5 (0:0)
1000 gledalcev
* – po streljanju 11-m

11-m:
Popović (mimo vrat)
Elšnik (1:0)
Bizjak (1:1)
Rui Pedro (2:1)
Bajde (2:2)
Karamatić (mimo vrat)
Štefulj (2:3)
Kvesić (3:3)
Matko (3:4)
Špehar (4:4)
Vrbanec (vratnica)
Estrada (Obradović brani)
Zabukovnik (vratnica)
Sualehe (Obradović brani)
Zec (4:5)
Krefl (5:5)
Karničnik (Vidovšek brani)
Posavec (prečka)
Nemanič (Vidovšek brani)
Gavrić (6:5)

Olimpija: Vidovšek, Sualehe, Crnomarković (113./Karamatić), Estrada, Krefl, Krdžalić (69./Posavec), Doffo (113./Gavrić), Elšnik, Aldair (69./Rui Pedro), Kvesić, Sešlar (106./Špehar).

Celje: Obradović, Ajhmajer (116./Štefulj), Nemanič, Zec, Karničnik, Zabukovnik, Popović, Kouter (61./Vrbanec), Matko, Bizjak, Ikwuemesi (110./Bajde).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Odigrano v sredo:
ALUMINIJ – Koper 1:0 (0:0)
300; Katuša 78.

MARIBOR – Primorje eMundia 3:1 (2:0)
1200; Jakupović 12., Tolić 27., Božić 77.; Proleta 58.