Matevž Vidovšek je v 28. minuti ubranil enajstmetrovko Weissu, v 55. minuti pa je bil (čeprav se je vrgel v pravo smer) nemočen ob natančnem strelu Aleksandra Čavrića. Foto: www.alesfevzer.com
Matevž Vidovšek je v 28. minuti ubranil enajstmetrovko Weissu, v 55. minuti pa je bil (čeprav se je vrgel v pravo smer) nemočen ob natančnem strelu Aleksandra Čavrića. Foto: www.alesfevzer.com
"Tekma brez veliko priložnosti, ampak pokazali smo dobro igro in lahko čestitam igralcem, da rastejo iz tekme v tekmo," je dvoboj ocenil Olimpijin trener Joao Henriques. Foto: www.alesfevzer.com

5064 gledalcev se je zbralo v Stožicah, od tega več kot tisoč privržencev Slovana, ki je pobudo prepustil Olimpiji (v posesti 60:40), a izpeljal veliko več konkretnih napadov. Zmago si je zagotovil po desetih minutah drugega polčasa. Vratar Matevž Vidovšek je najprej vrhunsko ubranil strel Vladimirja Weissa, toda malo pozneje je v kazenskem prostoru padel armenski krilni nogometaš Tigran Barseghjan. Vidovšek ga je zrušil, strel z bele pike je natančno izvedel Aleksandar Čavrić.

V prvem polčasu Vidovšek branil vse
V 28. minuti je Vidovšek ubranil enajstmetrovko Vladimirju Weissu. Grški sodnik je na belo piko pokazal, potem ko je Čavrić pobegnil Mijailoviću, Vidovšek pa je srbskega napadalca ustavil s prekrškom. Olimpijin vratar se je izkazal tudi v sodnikovem dodatku prvega polčasa, ko je ustavil nevaren poskus Čavrića s šestih metrov. V domačem kazenskem prostoru je bilo nevarno tudi v 23. minuti, vendar je Weiss slabo zadel žogo.

Green Dragonsi, ki so na začetku tedna praznovali 35-letnico obstoja, so poskrbeli za odlično vzdušje (in tudi za provokativen transparent), je pa bilo v Stožicah tudi več kot tisoč glasnih gostujočih navijačev. Foto: www.alesfevzer.com
Green Dragonsi, ki so na začetku tedna praznovali 35-letnico obstoja, so poskrbeli za odlično vzdušje (in tudi za provokativen transparent), je pa bilo v Stožicah tudi več kot tisoč glasnih gostujočih navijačev. Foto: www.alesfevzer.com

Rui Pedro zapravil žogo za izenačenje
Olimpijin trener Joao Henriques je tudi z menjavama poskušal zvišati ritem igre, v primerjavi s prvim polčasom je bilo v nadaljevanju tudi precej več poskusov z razdalje, vendar Milan Borjan (nekdanji vratar Crvene zvezde) ni imel veliko dela. Najlepšo priložnost je imel v 64. minuti Rui Pedro, ki je po podaji Admirja Bristrića streljal prek vrat. Ob koncu sodnikovega podaljška je v kazenski prostor priplesal Redi Kasa, videti je bilo obetavno, toda strel Mustafe Nukića ni šel v okvir vrat, poleg tega je sodnik zapiskal tudi prepovedani položaj.

Klaksvik do točke proti Lillu
Zdelo se je, da bo Slovan (nekdanji Olimpijin branilec Kenan Bajrić je odigral vso tekmo) v 85. minuti povišal prednost, saj je David Strelec preigral Vidovška, a mu je žoga nato ušla z igrišča. Slovenske prvake naslednja tekma v Konferenčni ligi čaka 26. oktobra, ko bodo gostovali pri Klaksviku na Ferskih otokih. Naloga ne bo lahka - danes se je tam opekel močno favorizirani Lille in le remiziral (0:0). Na lestvici skupine A je tako prvi Slovan (6 točk), drugi Lille (4), tretji Klaksvik (1) in četrta Olimpija (0). V izločilne boje napredujeta prvouvrščeni ekipi.


Zahvalil bi se Slovencem za gostoljubje, vse je bilo na visoki ravni, ljudje prijazni, vidi se, da gre za dobro organizirano državo.

Vladimir Weiss, trener Slovana

Izjavi po tekmi
Joao Henriques, trener Olimpije:
"Pokazali smo dobro igro. Toda vemo, da so podrobnosti na taki ravni zelo pomembne za končni izid. Napake smo plačali s prejetim zadetkom. Slovan je spoštoval Olimpijo, igral s tremi srednjimi branilci. Mi smo igrali, oni so ščitili zadnjo linijo. Tesna tekma brez veliko priložnosti, ampak pokazali smo dobro igro in lahko čestitam igralcem, da rastejo iz tekme v tekmo."

Vladimir Weiss, trener Slovana Bratislave: "Zelo sem zadovoljen z zmago in s predstavo naše ekipe. Ta se je začela v obrambi, v kateri je tudi Kenan Bajrić v svoji domovini odigral odlično. Olimpija je imela praktično le eno priložnost ob koncu. Je pa Klaksvik osvojil točko proti Lillu, kar spremeni malce matematiko v skupini, ampak imamo šest točk in to nas veseli. Veseli pa nas tudi to, da je tako število naših navijačev prišlo v Ljubljano in preglasilo domače navijače, tako da so bili res naš 12. igralec. Zahvalil pa bi se Slovencem za gostoljubje, vse je bilo na visoki ravni, ljudje prijazni, vidi se, da gre za dobro organizirano državo."

Olimpija s preslabo obrambo in premalo konkretnim napadom

KONFERENČNA LIGA – SKUPINA A, 2. krog

OLIMPIJA – SLOVAN BRATISLAVA 0:1 (0:0)
5064; Čavrić 55./11-m

Olimpija: Vidovšek, Jorge Silva, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe (63./Krefl), Mijailović (63./Motika), Doffo, Posavec (72./Kasa), Elšnik, Rui Pedro (72./Nukić), Pedro Lucas (46./Bristrić).

Slovan: Borjan, Blackman, Bajrić, Wimmer, Kashia, Lovat, Kucka, Kankava, Barseghjan (79./Savidis), Weiss (79./Strelec), Čavrić (89./Tolić).

Sodnik: Tasos Sidiropulos (Grčija)

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

KLAKSVIK – LILLE 0:0

Lestvica:                          
SLOVAN BRATISLAVA  2  2 0 0  3:1  6
LILLE              2  1 1 0  2:0  4
KLAKSVIK           2  0 1 1  2:3  1
OLIMPIJA           2  0 0 2  0:3  0