Ole Selnaes je dosegel svoj drugi zadetek za reprezentanco. Foto: EPA
Ole Selnaes je dosegel svoj drugi zadetek za reprezentanco. Foto: EPA
Luka Krajnc
Luka Krajnc je v 3. minuti z glavo trčil z Markusom Henriksenom in moral v bolnišnico. Foto: EPA
Luka Krajnc
Krajnca so z igrišča odnesli na nosilih. Foto: EPA
Slovenija še četrtič poražena na Norveškem
Gol Selnaesa, ki je odločil tekmo Norveška - Slovenija
Priložnost Norveške ter trčenje Krajnca in Henriksena

Ob izteku prvega polčasa je zadel vezist Saint Etienna Ole Selnaes.

Prvo lepo priložnost so imeli gostitelji že v 3. minuti. Leo Štulac je pri začetku gradnje napada slabo podal nazaj, podarjeno žogo je vzel Tarik Elyounoussi in streljal, vendar se je z obrambo izkazal Vid Belec.
Po odbiti žogi sta na robu kazenskega prostora z glavama trčila Luka Krajnc in Markus Henriksen, slovenski branilec pa je obležal na tleh. Po dolgi zdravniški oskrbi je moral na nosilih zapustiti zelenico, namesto njega je vstopil Nemanja Mitrović. Krajnca so zaradi neugodnega udarca v predel senc odpeljali v bolnišnico, bil pa je pri zavesti in je normalno komuniciral.

Hladna prha v podaljšku prvega polčasa
V nadaljevanju so gostje umirili Norvežane, ki si do končnice prvega dela niso več pripravili resnih priložnosti. Poskušali so predvsem z dolgimi žogami. Na drugi strani tudi norveški vratar Rune Jarstein ni imel veliko dela. V 13. minuti je Štulac s prostega strela z dobrih 20 metrov streljal malo mimo vrat. Zajc je v 41. minuti zgrešil z leve strani kazenskega prostora.

V peti minuti šestminutnega sodnikovega podaljška pa hladna prha za Kavčičeve varovance. Po akciji na desni strani, kjer je Joshua King preigral Romana Bezjaka, je žoga po odboju Nejca Skubica z glavo prišla na levo stran, tam pa jo je z volejem lepo zadel Selnaes in matiral nemočnega Belca.
Debi Bijola
Ob polčasu je Štulac ostal v slačilnici, zamenjal ga je 19-letni debitant Jaka Bijol. V 61. minuti je Kavčič na igrišče poslal še povratnika po bolezni Josipa Iličića, ki je nadomestil Domna Črnigoja.
Iličić je nekoliko poživil igro Slovenije, a ta se tudi v drugem polčasu ni pretirano izboljšala. Norvežani so imeli še nekaj priložnosti in bi lahko slavili še z višjo razliko. V 48. minuti je bil Belec nekoliko nepreviden, izbijanje žoge mu je v bližini vrat blokiral Tarik Elyounoussi, a je ostalo pri 1:0.
Eno redkih polpriložnosti so Slovenci zapravili v 90. minuti, ko je z glavo previsoko streljal Rene Krhin. Pri domačih je v sodniškem dodatku poskusil King, Belec pa je bil na mestu.

Še četrti poraz v Oslu
Slovenci so si po slabem začetku in dveh porazih želeli zmagati, kar bi bilo zgodovinsko, a so še četrto tekmo proti Norveški v Oslu izgubili.

V slovenski izbrani vrsti ni bilo Jana Oblaka, Kevina Kampla, Jasmina Kurtića, Tima Matavža, Benjamina Verbiča in Petra Stojanovića.
Kavčič ne razmišlja o odstopu
Kavčič po petem porazu na šesti tekmi ne razmišlja o odstopu. Na vprašanje Aleša Potočnika za TV Slovenija, ali je pomislil, da bi dejal, da se tega ne gre več in naj se nekdo drug ukvarja z reprezentanco, je odgovoril: "Ne. Za zdaj še ne, sploh po tej tekmi." Več njegovih izjav si lahko preberete tukaj.
Norveška je zdaj v Oslu neporažena že na zadnjih devetih tekmah.

STATISTIKA:
- streli: 15:7
- v okvir vrat: 4:1
- koti: 6:3
- posest žoge: 59:41 odstotkov
- uspešnost podaj: 80:73 odstotkov
- prekrški: 12:15

LIGA NARODOV, liga C, skupina 3

NORVEŠKA - SLOVENIJA 1:0 (1:0)
14.712; Selnaes 45.+5

Norveška (4-3-3):
Jarstein; Elabdellaoui, Rosted, Hovland, Aleesami; Selnaes, Johansen ( 80./Fossum), Henriksen; M. Elyounoussi ( 93./Linnes), T. Elyounoussi ( 75./Johnsen), King.

Slovenija (4-2-3-1): Belec; Skubic, Krajnc ( 9./Mitrović), Mevlja, Jokić; Štulac ( 46./Bijol ), Krhin; Bezjak, Zajc, Črnigoj ( 61./Iličić); Šporar.

Sodnik: Daniel Siebert (Nemčija)


BOLGARIJA - CIPER 2:1 (0:1)
Despodov 59., Nedelev 68.; Kastanos 41.

Torek ob 20.45:
SLOVENIJA - CIPER

NORVEŠKA - BOLGARIJA

Lestvica:
BOLGARIJA          3  3 0 0  5:2  9
NORVEŠKA           3  2 0 1  3:1  6
CIPER              3  1 0 2  2:4  3
SLOVENIJA          3  0 0 3  2:5  0



Slovenija še četrtič poražena na Norveškem
Gol Selnaesa, ki je odločil tekmo Norveška - Slovenija
Priložnost Norveške ter trčenje Krajnca in Henriksena