Ivan Simič je v primeru neuspeha napovedal dokončno slovo od nogometa. Foto: MMC RTV SLO
Ivan Simič je v primeru neuspeha napovedal dokončno slovo od nogometa. Foto: MMC RTV SLO

Čeprav nimajo nobenega formalnega vpliva na odločitev o predsedniku NZS, pa nogometaši trdijo, da bi vsaka druga odločitev zavrla razvoj slovenskega nogometa. Nov prvi mož slovenskega nogometa bo znan v petek. Simičev protikandidat je dozdajšnji podpredsednik Tugomir Frajman, ki trdi, da ima že podporo šestih medobčinskih zvez.

Nekatere od zahtev Spinsa tudi v Simičevem programu
Predstavniki Sindikata poklicnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) so poudarili, da so imeli s Simičem v zadnjih letih več srečanj in konstruktivnih razgovorov, vselej pa je izkazoval pripravljenost upoštevati predloge SPINS, ki temeljijo na primerih dobrih praks iz tujine. "Pred kratkim smo mu posredovali nekatere izmed naših zahtev, od katerih jih je nekaj celo zapisal v svojem programu, o vseh drugih pa je izrazil pripravljenost za dialog," je povedal predsednik SPINS-a Dejan Stefanović.

Zahteve SPINS-a do novega predsednika NZS-ja so uvedba neodvisne enostopenjske arbitraže NZS za vse ravni lig v sporih med klubi in igralci v skladu z zahtevami FIFA ter pravilnik o delovanju te arbitraže, garancijski sklad 1. in 2. SNL-ja (predlog je, da vsak klub 1. SNL-ja - vključno s SPINS-om - prispeva na začetku vsake tekmovalne sezone 10.000 evrov, klubi 2. SNL -ja po 5.000 evrov ter NZS 50.000 evrov), enotna pogodba za vse profesionalne igralce, ki jo potrdi in predpiše NZS, ureditev nezgodnega zavarovanja za profesionalne nogometaše ...

C. R.