Ivan Simič ali Tugomir Frajman? Kdo bo v petek nasledil Rudija Zavrla? Foto: MMC RTV SLO
Ivan Simič ali Tugomir Frajman? Kdo bo v petek nasledil Rudija Zavrla? Foto: MMC RTV SLO
Simič o možnostih za predsednika

Simič je bil pred petkovimi volitvami novega predsednika Nogometne zveze Slovenije gost MMC-jeve spletne klepetalnice. Če bo izvoljen, bodo prednostne naloge reorganizacija dela na NZS-ju, odprtost NZS-ja do vseh, ki delajo v nogometu, in večji poudarek pri sodelovanju z navijači.

Simič, ki je širši slovenski javnosti postal znan, ko je bil predsednik davčne uprave, zagovarja tudi spremembo barve dresov in predlaga nacionalne barve bela-modra-rdeča ali eno izmed njih. Po njegovem mnenju bi morale biti domače tekme slovenske reprezentance enakopravno razdeljene med Ljubljano in Mariborom, občasno pa bi morala priložnost dobiti tudi druga mesta.

V videopogovoru po klepetu (ogledate si ga lahko desno) je Ivan Simič povedal, da ob morebitni neizvolitvi s slovenskim nogometom ne bo imel več opravka.

Volitve novega predsednika NZS-ja bodo v petek. Predsednik Medobčinske nogometne zveze Ljubljana se bo za predsednika NZS-ja potegoval tretjič. Leta 2005 in na izrednih volitvah leta 2006 ga je gladko premagal dolgoletni predsednik Rudi Zavrl, ki je pred dvema tednoma sporočil, da se ne bo potegoval za nov mandat. Poleg Simiča kandidira še Tugomir Frajman.

T. O.

Simič o možnostih za predsednika