Bernardo Silva je z nekaj sreče dosegel oba zadetka na stadionu Etihad. Foto: EPA
Bernardo Silva je z nekaj sreče dosegel oba zadetka na stadionu Etihad. Foto: EPA

Varovanci Pepa Guardiole lahko še vedno ubranijo trojno krono, a pot bo trnova. V Premier ligi deset krogov pred koncem zaostajajo točko za Arsenalom in Liverpoolom. V Ligi prvakov jih v četrtfinalu čaka madridski Real. V Pokalu FA so se prebili v polfinale z odlično igro v prvem polčasu.

Eddie Howe je čestital Pepu Guardioli. Foto: EPA
Eddie Howe je čestital Pepu Guardioli. Foto: EPA

V 13. minuti je Rodri na robu kazenskega prostora zaposlil Bernarda Silvo. 29-letni Portugalec je streljal, žoga je zadela Dana Burna, spremenila smer in končala v mreži. Vratar Martin Dubravka ni imel možnosti.

Po pol ure igre je Ruben Dias zaposlil Bernarda Silvo, ki se je znova takoj odločil za strel s 16 metrov, branilec Sven Botman je podstavil nogo in znova je bil Dubravka premagan.

Trener Newcastla Eddie Howe je po uri igre opravil štiri menjave. Vstopili so Miguel Almiron, Lewis Hall, Elliott Anderson in Lewis Miley. Srake so bile malce nevarnejše, a so na stadionu Etihad le enkrat sprožile v okvir vrat.

Gostitelji so imeli veliko premoč (streli 16:2, v okvir vrat 5:1, koti 11:2 in posest žoge 72:28 %).


Pokal FA, četrtfinale:
Wolverhampton – COVENTRY CITY 2:3 (0:0)
Ait Nouri 83., Bueno 88.; Simms 53., 97., Wright 100.

MANCHESTER CITY – Newcastle 2:0 (2:0)
Bernardo Silva 13., 31.

Man. City: Ortega, Walker, Ruben Dias, Akanji, Gvardiol, Rodri, Kovačić, Bernardo Silva, Foden, Doku (77./Bobb), Haaland (87./Alvarez).

Newcastle: Dubravka, Murphy, Lascelles, Schär, Botman (83./Krafth), Burn (62./Hall), Longstaff (62.(Miley), Bruno Guimaraes, Willock (62./Anderson), Gordon (62./Almiron), Isak.

Sodnik: Simon Hooper


Nedelja ob 13.45:
CHELSEA – LEICESTER

Ob 16.30:
MANCHESTER UNITED – LIVERPOOL