Matjaž Kek kuje taktiko za Dansko. Foto: www.alesfevzer.com
Matjaž Kek kuje taktiko za Dansko. Foto: www.alesfevzer.com

"Zavedamo se pomembnosti tekme in kakovosti tekmeca, ki nas čaka v Köbenhavnu. To ne glede na to, v kakšni postavi bo igral. Zavedamo pa se tudi svoje kakovosti, želim si, da odigramo pogumno in odločno," je pred odhodom na Dansko dejal selektor Matjaž Kek, ki z motivacijo ne bi smel imeti težav.

"Izziv je velik. Ni pomemben posameznik, ampak koliko je vsak posameznik pripravljen svojo individualno kakovost podrediti kolektivu. V tem primeru bi to bila lahko zelo dobra Slovenija," je pristavil Kek, ki sicer ima nekaj težav v ekipi, med drugim je Žan Celar prvič vadil z ekipo, tako da se bo po današnjem treningu odločil, kako postaviti ekipo za obračun z Danci.

"Če pa kdo potrebuje še dodaten motiv ali izziv, verjetno ni na pravem mestu. To so tekme, za katere se živi. To je privilegij," je še povedal Kek.

Na Danskem Slovence pričakalo zimsko vreme

Šporar: Vse je v naših rokah

Da dodatne motivacije ne bo treba, je povedal Andraž Šporar. "Zagotovo smo vsi malo nestrpni, ampak uživamo v teh dneh. Prišli smo v položaj, ki smo si ga želeli na začetku kvalifikacij. Vse je v naših rokah. Zagotovo pa v petek ne bo preprosto, tudi Danci imajo svoje načrte. Ampak ob naši dobri tekmi in kakovosti, ki jo premoremo, lahko upamo na dober rezultat," je dejal Šporar. Veseli ga, da bo stadion Parken razprodan, med skoraj 40.000 navijači bo tudi 600 slovenskih.

Borbenost osnovna vrlina vsake uspešne slovenske generacije

Že pred tekmo Danska – Slovenija bo konec obračuna med Kazahstanom in San Marinom, pri čemer bi zmaga San Marina pomenila, da sta tako Danska kot Slovenija že na EP. "Zagotovo bi si želeli zmago San Marina, ampak gledamo nase. Pred nami je fantastična tekma in tudi če bi San Marino zmagal, bi si vseeno želeli iztržiti šest točk na obeh tekmah," je še povedal Šporar, ki pravi, da ni pomembno, kdo doseže zadetek za Slovenijo, "tudi če Jan Oblak, samo da gremo naprej".

Slovenija bi se z zmago na Danskem že uvrstila na evropsko prvenstvo. V nasprotnem primeru bi na ponedeljkovi tekmi v Stožicah proti Kazahstanu Slovenci potrebovali točko.

Kek se je v pripravi držal načrta, ki je že deloval

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024

SKUPINA H

Petek ob 16.00:
KAZAHSTAN – SAN MARINO

Ob 18.00:
FINSKA – SEVERNA IRSKA

Ob 20.45:
DANSKA – SLOVENIJA

Ponedeljek ob 20.45:
SLOVENIJA – KAZAHSTAN
Vse vstopnice za tekmo so že pošle.

SEVERNA IRSKA – DANSKA

SAN MARINO – FINSKA


Lestvica:                              
SLOVENIJA        8  6 1 1 17:6  19 točk
DANSKA           8  6 1 1 17:7  19     
----------------------------------     
KAZAHSTAN        8  5 0 3 12:9  15     
FINSKA           8  4 0 4 12:9  12     
SEVERNA IRSKA    8  2 0 6  7:9   6     
SAN MARINO       8  0 0 8  1:26  0