Zinedine Zidane ima priložnost, da Real Madrid še četrtič popelje na vrh Evrope. Foto: Reuters
Zinedine Zidane ima priložnost, da Real Madrid še četrtič popelje na vrh Evrope. Foto: Reuters

"Ne bom odstopil. Tudi v preteklosti smo prebrodili težka obdobja," je na začetku decembra po drugem porazu proti Šahtarju v skupinskem delu Lige prvakov govoril Zidane. Takrat je viselo napredovanje Madridčanov v izločilne boje, v prvenstvu je Atletico krepko pobegnil in privrženci belega baleta so že obupali nad sezono. Vse glasnejše so bile govorice, da Zidane ne bo dočakal novega leta ...

Stanje sredi aprila. Real je preživel peklenski teden. V torek je na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov s 3:1 premagal Liverpool, v el clasicu z 2:1 ugnal Barcelono in brez praske preživel povratno tekmo v Liverpoolu (0:0). Madridčani so v polfinalu Lige prvakov in v La Ligi le točko za vodilnim Atleticom.

"Zidane je imel prav. Rekel je, pustite me delati, in videli bomo, kam pridemo. Real je živ tako v Ligi prvakov kot v Španiji. Prepričan sem, da so preostali klubi zaskrbljeni, ker smo v polfinalu. Že pred časom sem trdil, da bomo igrali v finalu," je za španski radio povedal nekdanji igralec in športni direktor Madridčanov Predrag Mijatović.

Na povratni tekmi v Liverpoolu pričakovano ni potekalo vse gladko. Angleži so vseskozi napadali, si pripravili kup priložnosti, toda madridska obramba je tudi brez prvega branilskega para Sergio Ramos-Varane ob odličnem vratarju Thiabutu Courtoisu zdržala vse nalete angleških prvakov. Ti so si spet ustvarjali veliko priložnost, vendar so, kot že tolikokrat v tem letu, streljali s slepimi naboji.

"Vedeli smo, da bomo nocoj trpeli, toda na koncu smo dobili, kar smo hoteli. Menim, da smo se dobro držali, preživeli smo nevihto in smo ponosni na svojo predstavo. Pričakovali smo napornih uvodnih 15 minut. To je normalno. V četrtfinalu Lige prvakov je treba garati, in to smo nocoj storili. Fantom lahko samo čestitam. Ko so v težavah in s hrbti naslonjeni na zid, pokažejo enotnost. Imamo veliko kakovosti, vem, toda najraje imam značaj teh fantov," je bil ponosen Zidane.

Neučinkoviti Liverpool izpadel proti pragmatičnemu Realu

Liverpool je imel dovolj priložnosti, da uprizori še en preobrat na Anfieldu, toda španska obramba, ki je občasno spominjala na bunker, je zdržala vse nalete. Tako kot trener Bayerna Hansi Flick večer prej je tudi strateg Liverpoola Jürgen Klopp obžaloval tretji prejeti gol v Madridu.

"Tretji gol takrat nas je res razočaral. Če bi nocoj zadeli v prvih 15 minutah, bi se stvari dogajale drugače. Tekma je bila za nas vse težja. Začeli smo dobro in si ustvarjali priložnosti, v drugem polčasu je Real nekoliko le prevzel nadzor. Zdaj moramo vse moči usmeriti v to, da igramo v Ligi prvakov tudi prihodnjo sezono. Mi smo Liverpool in imamo radi to tekmovanje. Za nas je res izjemno pomembno," je povedal Klopp.

Real se bo zdaj v polfinalu pomeril s Chelseajem. Zanimivo je, da se ekipi v tem tekmovanju do zdaj še nista pomerili.