Tehtnico je v 50. minuti na stran rdečih nagnil spretni Lucas Hernandez. Foto: Reuters
Tehtnico je v 50. minuti na stran rdečih nagnil spretni Lucas Hernandez. Foto: Reuters

Nemški velikan je namreč na domačih tekmah Lige prvakov vedno zabil vsaj en gol že na 38. zaporedni tekmi. Brez gola je zadnjič ostal leta 2009 proti Bordeauxu.

Večja učinkovitost v drugem polčasu
Barcelona je bila v prvem polčasu živahnejša, več je imela posesti žoge (57-43), sprožila je tudi več strelov (10:4), v nadaljevanju pa so gostitelji vzpostavili ravnotežje, kar je povzel tudi trener Nemcev Julian Nagelsmann: "V prvem polčasu je imela Barcelona res boljše priložnosti. Nekako se nismo znašli pri zadnjih podajah. V drugem polčasu smo bili v napadu res učinkovitejši, kar je naredilo razliko."

Sorodna novica "Lewa" z Barcelono poražen ob vrnitvi v München

Že peta zaporedna zmaga
V zadnjem času Bayernu res leži Barcelona, saj se je še peti zaporedni dvoboj končal z zmago bavarskega stroja, v tem času pa je bila razlika v zadetkih kar 17:4!

Xavi obžaloval napako v obrambi
Trener Barcelone Xavi pa je razmišljal: "Pripravili smo si kar šest ali sedem velikih priložnosti, Bayern pa je svoje izkoristil. Res smo se borili, dobro smo igrali, če bi zadeli samo enkrat, bi šla tekma v popolnoma drugo smer. A to je Liga prvakov, kjer se je treba izogibati napakam, mi smo jo naredili pri izvajanju kota in prejeli smo zadetek."

Handanović ni igral
Nihče od obeh slovenskih supervratarjev v torek ni igral. Samir Handanović je v isti skupini obsedel na klopi Interja. Italijanski podprvaki so v gosteh premagali Viktorio Plzen (0:2), kar napoveduje napet troboj za dve mesti, ki peljeta v boje na izpadanje. V najboljšem položaju je Bayern, ki ima vseh šest točk.

V vratih Atletica je bil 26-letni Hrvat Ivo Grbić. Foto: Reuters
V vratih Atletica je bil 26-letni Hrvat Ivo Grbić. Foto: Reuters

Od Bayerja 2017 do Bayerja 2022
Jan Oblak
pa zaradi poškodbe ni branil vrat Atletica, ki je izgubil na gostovanju pri Leverkusnu z 2:0. Nemci so oba gola zabili v zadnjih desetih minutah. Zanimivo, to je bila prva tekma po letu 2017, ko Oblak v Ligi prvakov ni branil za Atletico – takrat so Španci v gosteh igrali in izgubili prav proti Bayerju.

Andrich poln čustev
Tekmo je odločil Robert Andrich, ki je v 84. minuti premagal vratarja Iva Grbića. "Bilo je zabavno, čeprav ni bilo lahko priti do zmage. Zadel sem svoj prvi gol v Ligi prvakov, zato poln čustev težko opišem ta trenutek," je bil presrečen 27-letni Nemec.