Robert Lewandowski je s tem golom podaljšal upanje Barcelone. Foto: Reuters
Robert Lewandowski je s tem golom podaljšal upanje Barcelone. Foto: Reuters

V enem izmed najbolj razburljivih tekem v letošnji Ligi prvakov je Lewandowski zadel v 92. minuti za 3:3, potem ko je Inter povedel tri minute prej. Če bi ostalo pri vodstvu Italijanov, bi se Barcelona že poslovila od napredovanja. Tako ima še nekaj možnosti. Katalonci za drugouvrščenim Interjem dve tekmi pred koncem zaostajajo za tri točke. Milančani bodo imeli prvo zaključno žogo v naslednjem krogu, ko bodo gostili češko Viktorio, ki je še brez točke.

"Za nami je kruta pot v Ligi prvakov, če pogledamo, kaj se je dogajalo v Münchnu, Milanu in tudi nocoj. Menim, da bi si zaslužili več, toda to je Liga prvakov. Gre za zmagovanje, in ne prejemanje golov. Treba se je tudi braniti, ne samo napadati. Morali bi igrati celotno tekmo, tako kot smo igrali v prvem polčasu z isto intenzivnostjo in ritmom. Zdaj stvari niso več v naših rokah, zato je položaj zelo težek," je povedal trener Barcelone Xavi.

Sorodna novica Barcelona kljub izenačenju v 92. minuti "na aparatih"; ekspresni hat-trick Salaha

"Delali smo napake. Nogomet je igra napak, vedno jih moraš držati na minimumu. Danes se nismo branili dobro. Bili smo zelo dobri v prvem polčasu, ko jim nismo dopustili nit ene priložnosti, morda eno Džeku. Ob polčasu smo bili zadovoljni. Morali bi tako nadaljevati, vendar nismo, in zato smo plačali ceno. Napake v Ligi prvakov te drago stanejo," je še dodal Xavi.

Za igralca tekme so izbrali vezista gostov Nicola Barello. "Res smo želeli zmago. Namesto tega je prišel remi, a smo zelo zadovoljni s tem, kako smo se odzvali po vodstvu Barcelone. Šli smo čez čase, ki nam niso odgovarjali. Zdaj smo spet našli ekipni duh. Uvrstitev v osmino finala? Nismo še tam. Počakajmo do konca," je povedal Barella.

Zadovoljen je bil tudi trener Simone Inzaghi. "Čestitam fantom. Odigrali smo odlično tekmo proti odličnemu tekmecu. Ustvarili smo veliko, vsi skupaj smo tudi trpeli. Lahko bi se že uvrstili naprej. Zdaj hočemo to deliti s svojimi navijači proti Viktorii," je povedal trener Interja.

Salahov hat-trick za zgodovino

V Glasgowu je Liverpool premagal Rangerse kar s 7:1. Škoti so povedli v 17. minuti, nato pa je na travo stopil igralec tekme Firmino, ki je v 55. minuti s svojim drugim golom na tekmi poskrbel za popoln preobrat. V zadnjih 15 minutah so angleški podprvaki zabili štiri gole, od tega rezervist Mohamed Salah tri.

Egipčan je dosegel hat-trick v le sedmih minutah in tako za minuto izboljšal prejšnji rekord Bafetimbija Gomisa, ki je leta 2011 v dresu Lyona dosegel tri gole v osmih minutah. Pri vseh treh golih je bil podajalec Diogo Jota. Isti soigralec je nazadnje za hat-trick v Ligi prvakov podal leta 2012, ko je bil za Maria Gomeza trikratni podajalec Franck Ribery.

"Če sem pošten, mi je bil všeč tudi prvi polčas. Dobro smo se odzvali po prejetem golu. Tudi v prvem delu smo na trenutke igrali izjemen nogomet. Mo je izjemen nogometaš. To vemo vsi, in to je nocoj dokazal," je dejal trener Liverpoola Jürgen Klopp.

Predzadnji krog skupinskega dela bo 25. in 26. oktobra.