Sprva je francoska policija za kaos pred finalom Lige prvakov obtožila navijače Liverpoola, a preiskava tako v Parizu kot pri Uefi je razkrila, da navijači
Sprva je francoska policija za kaos pred finalom Lige prvakov obtožila navijače Liverpoola, a preiskava tako v Parizu kot pri Uefi je razkrila, da navijači "redsov" niso odgovorni za dogodke, ki so se k sreči končali brez hujših posledic. Foto: AP

Krovna evropska nogometna organizacija bo nogometnemu velikanu iz Liverpoola povrnila stroške za vseh 19.618 vstopnic in stroške organizacije. Navijači madridskega Reala in drugi obiskovalci, ki jih je prizadel kaos na Stade de Franceu, bodo prav tako lahko zahtevali odškodnino, a se bo vsak primer obravnaval posebej.

Navijači Liverpoola bodo dobili povrnjen denar

Uefa je v izjavi za javnost, objavljeni na spletni strani, napovedala, da bo uvedla posebno shemo povračila za navijače, ki so bili najbolj prizadeti zaradi dogajanj na stadionu Stade de France 28. maja 2022. Uefa bo Liverpoolu povrnila celotno vrednost vstopnic, klub pa bo nato poskrbel za povračilo denarja svojim navijačem, so še zapisali v Nyonu.

"Upoštevali smo ogromno mnenj, izraženih tako javno kot zasebno, in verjamemo, da smo oblikovali shemo, ki je celovita in pravična. Cenimo prispevek organizacij navijačev kluba Liverpool Spirit of Shankly (SoS) in Disabled Supporters Association (LDSA) ter odprt in pregleden dialog v tem obdobju. Zavedamo se negativnih izkušenj tistih navijačev tistega dne in s to shemo bomo povrnili denar navijačem, ki so kupili vstopnice in ki so jih težave pri dostopu do stadiona najbolj prizadele," je v izjavi za javnost poudaril generalni sekretar Uefe Teodore Teodoridis.

Vračila kupnine navijačem nogometnega kluba Real Madrid, ki izpolnjujejo merila za vračilo kupnine, bo proučila Uefina služba za stike s strankami na podlagi zahtev, prejetih od kupcev vstopnic. Enako velja za nevtralne navijače, ki so vstopnice kupili neposredno pri Uefi in so upravičeni do vračila.