Leroy Sane je bil najboljši igralec tekme na San Siru. Foto: EPA
Leroy Sane je bil najboljši igralec tekme na San Siru. Foto: EPA

Inter je v soboto izgubil mestni derbi proti Milanu z 2:3, tokrat pa je bil pred 58.951 gledalci še dlje od uspeha. Trener Simone Inzaghi se je odločil, da bo v vratih stal Andre Onana, Samir Handanović je bil na klopi. Strateg Bayerna Julian Nagelsmann je dal v obrambi prednost Lucasu Hernandezu, saj se Dayot Upamecano na zadnjih tekmah ni izkazal.

Hitri Sane kronal premoč Bavarcev
V uvodnih 20 minutah je imel vratar Onana precej dela, večkrat ga je preizkusil Joshua Kimmich, v 23. minuti je zelo dobro posredoval tudi po nevarnem strelu Thomasa Müllerja. Bavarci so s kombinatorno igro držali visoko posest žoge, Inter ni našel pravega odgovora.

V 25. minuti je Kimmich s polovice igrišča sijajno podal v prazen prostor, hitri Leroy Sane je ušel branilcem Interja, si mojstrsko zaustavil žogo, jo potisnil mimo Onanaja in z desno nogo poslal v prazno mrežo.

Andre Onana je preprečil še precej višji poraz Interja. Foto: EPA
Andre Onana je preprečil še precej višji poraz Interja. Foto: EPA

Bayern je bil blizu povišanja vodstva osem minut pred odmorom. Alphonsu Daviesu ni uspelo ukaniti Onanaja, nato pa je Marcel Sabitzer z močnim diagonalnim strelom malce zgrešil vrata.

Le Džeko preizkusil Neuerja
Inter je pritisnil na začetku drugega polčasa. V 50. minuti je Edin Džeko poskusil s strelom iz obrata, a je bil Manuel Neuer na pravem mestu. Po uri igri so znova pobudo prevzeli serijski nemški prvaki.

D'Ambrosio zatresel lastno mrežo
V 65. minuti je Kimmich poslal predložek v kazenski prostor, Alessandro Bastoni je žogo z glavo preusmeril proti svojim vratom, Onana pa jo je s skrajnimi močmi odbil v vratnico. Minuto zatem si je Sane izmenjal dvojno podajo s Kingsleyjem Comanom, nato pa podal pred vrata, kjer je kapetan Danilo d'Ambrosio potisnil žogo v lastno mrežo.

Navijači Interja z žvižgi poslali jasno sporočilo
Bayern je bil precej boljši tekmec. Mane je bil blizu tretjega zadetka, a je ob bližnji vratnici posredoval Onana z nogo. Navijači Interja so bili nezadovoljni, namenili so žvižge svojim ljubljencem že deset minut pred koncem. Črno-modri so sprožili le dva strela v okvir vrat Neuerja, ki res ni imel veliko dela.

Robert Lewandowski je čaral na Camp Nouu. Prihodnji torek bo znova obiskal Allianz Areno. Obrambo Bayerna čaka pravo garanje. Foto: EPA
Robert Lewandowski je čaral na Camp Nouu. Prihodnji torek bo znova obiskal Allianz Areno. Obrambo Bayerna čaka pravo garanje. Foto: EPA

Lewandowski zabil hat-trick na Camp Nouu
Na drugi tekmi skupine C je Barcelona odpravila Viktorio iz Plzna s 5:1. Katalonci so povedli v 13. minuti, ko je po podaji iz kota Jules Kounde z glavo podaljšal žogo na desno vratnico, kjer jo je Franck Kessie iz bližine z glavo potisnil v mrežo. V 34. minuti se je začel šov Roberta Lewandowskega. Poljski zvezdnik si je zaustavil podajo Sergija Roberta, si naravnal žogo na desnico in jo s 15 metrov zavrtinčil tik ob vratnici v mrežo. Tik pred odmorom so se gostitelji malce preveč sprostili in Jan Sykora je z glavo znižal na 2:1. Vseeno češki prvaki na odmor niso odšli zadovoljni, saj je Ousmane Dembele z desne strani poslal žogo prek vratarja Jindricha Staneka, Lewandowski pa jo je z glavo poslal v mrežo v tretji minuti sodnikovega dodatka.

Le Messi in Ronaldo pred Poljakom na večni lestvici strelcev
Lewandowski je v 68. minuti z natančnim strelom z desno nogo z 20 metrov povišal na 4:1 in z 89 goli sam prišel na tretje mesto strelcev vseh časov v Ligi prvakov za Cristianom Ronaldom (140) in Lionelom Messijem (125). V 71. minuti se je pri domačih med strelce vpisal še Ferran Torres, z osmih metrov je zadel z levo nogo po podaji razigranega Dembeleja.

Piotr Zielinski je dvakrat zatresel mrežo Liverpoola. Foto: EPA
Piotr Zielinski je dvakrat zatresel mrežo Liverpoola. Foto: EPA

Zielinski nerešljiva uganka za obrambo Liverpoola
Liverpool je v krizi. V Premier ligi je zmagal le dvakrat, tudi Ligo prvakov pa je začel z zelo slabo predstavo. Napoli je na stadionu Diega Armanda Maradone začel odločno. Že v prvi minuti je Victor Osimhen zadel vratnico, v 5. pa je Piotr Zielinski unovčil najstrožjo kazen po igranju z roko Jamesa Milnerja. Osimhen je v 18. minuti imel na voljo še drugo enajstmetrovko za Napoli, zakrivil jo je Virgil van Dijk (pozneje je preprečil zadetek Hviče Kvarachelie, ko je žogo izbil pred golovo črto), toda izkazal se je Alisson Becker.

Jürgen Klopp je čestital Lucianu Spellettiju za zasluženo zmago Napolija. Foto: EPA
Jürgen Klopp je čestital Lucianu Spellettiju za zasluženo zmago Napolija. Foto: EPA

V 31. minuti so Neapeljčani povedli z 2:0, Andre Zambo Anguissa je bil natančen z levo nogo po podaji Zielinskega. Giovanni Simeone, ki je v 41. minuti zamenjal poškodovanega Osimhena, je tik pred odmorom še tretjič zatresel mrežo redsov.

Zielinski je nočno moro Liverpoola še stopnjeval s svojim drugim golom v 47. minuti. V 49. minuti je Luis Diaz le zmanjšal zaostanek gostov. Do konca srečanja je skušal Jürgen Klopp poživiti igro, vstopili so Darwin Nunez, Diogo Jota in Thiago, a spremembe izida ni bilo.

Griezmann z glavo v 101. minuti zagotovil zmago Atleticu
V skupini B je Atletico Madrid v trilerju premagal Porto z 2:1. Madridčani so prek Kokeja zadeli v 50. minuti, a iz prepovedanega položaja, od 82. minute so igrali z igralcem več po drugem rumenem kartonu Mehdija Taremija.

Antoine Griezmann je tradicionalno vstopil po uri igre, saj Atletico ne želi plačati dodatnih bonusov Barceloni. Odlični napadalec je bil znova mož odločitve na stadionu Wanda Metropolitano. Foto: AP
Antoine Griezmann je tradicionalno vstopil po uri igre, saj Atletico ne želi plačati dodatnih bonusov Barceloni. Odlični napadalec je bil znova mož odločitve na stadionu Wanda Metropolitano. Foto: AP

Vsi zadetki so padli v sodnikovem dodatku. V 92. minuti je Mario Hermoso zadel z levo nogo po podaji Angela Corree. Izenačil je Mateus Uribe v 96. minuti z bele točke, Jan Oblak se je dotaknil žoge, a je vseeno končala v mreži. Antoine Griezmann, ki je vstopil po uri igre, je odločil z glavo v 101. minuti.

Odličen start Sportinga in Tottenhama
V skupini D je Eintracht iz Frankfurta izgubil proti Sportingu z 0:3. Zmagovalcem Evropske lige v izjemnem vzdušju na razprodanem Waldstadionu ni uspelo ponoviti sobotne predstave, ko so povozili Leipzig s 4:0. Portugalci so povedli v 65. minuti z golom Marcusa Edwardsa. Ta je dve minuti zatem podal Trincau za 0:2, Nuno Santos pa je v 82. minuti zapečatil usodo Nemcev.

Tottenham je premagal Marseille z 2:0. Francozi so od 48. minute igrali z igralcem manj po izključitvi Chancela Mbembaja, v 76. minuti je številčno prednost unovčil Richarlison, isti igralec pa je zmago potrdil pet minut zatem.


1. krog, skupina A:
AJAX - RANGERS 4:0 (3:0)
Alvarez 17., Berguis 32., Kudus 34., Bergwijn 80.

NAPOLI - LIVERPOOL 4:1 (3:0)
Zielinski 5./11-m, 47., Zambo Anguissa 31., Simeone 44.; Diaz 49.
Osimhen (Napoli) je v 18. minuti zapravil 11-m.

Napoli: Meret, di Lorenzo, Rrahmani, M.-J. Kim, Olivera (74./Mario Rui), Zambo Anguissa, Lobotka, Politano (58./Lozano), Zielinski (74./Elmas), Kvaratshelia (57./Zerbin), Osimhen (41./Simeone).

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez (46./Matip), van Dijk, Robertson, Elliott (77./Arthur), Fabinho, Milner (63./Thiago), Salah (63./Jota), Roberto Firmino (62./Darwin), Luis Diaz.

Sodnik: Carlos del Cerro Grande (Španija)


Skupina B:
ATLETICO MADRID - PORTO 2:1 (0:0)
Hermoso 92., Griezmann 101.; Uribe 96./11-m
RK: Taremi 82./Porto
Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

CLUB BRUGGE - BAYER LEVERKUSEN 1:0 (1:0)
Sylla 42.


Skupina C:
BARCELONA - VIKTORIA PLZEN 5:1 (3:1)
Kessie 13., Lewandowski 34., 45., 68.; Sykora 44., Ferran Torres 71.

INTER - BAYERN 0:2 (0:1)
Sane 25., d’Ambrosio 66./ag

Inter: Onana, d’Ambrosio, Škriniar (72./de Vrij), Bastoni (72./Dimarco), Brozović, Dumfries (72./Darmian), Gosens, Mhitarjan, Calhanoglu (81./Gagliardini), Džeko (71./Correa), Martinez.

Bayern: Neuer, Pavard, de Ligt (75./Upamecano), Hernandez (84./Stanišić), Davies, Kimmich, Sabitzer (61./Goretzka), Coman (75./Gnabry), Müller, Sane (84./Musiala), Mane.

Sodnik: Clement Turpin (Francija)


Skupina D:
EINTRACHT - SPORTING LIZBONA 0:3 (0:0)
Edwards 65., Trincao 67., Santos 82.

TOTTENHAM - MARSEILLE 2:0 (0:0)
Richarlison 76., 81.
RK: Mbemba 48./Marseille

Trije goli v sodnikovem dodatku