Kevin De Bruyne je mrežo zatresel v padcu z glavo. Foto: Reuters
Kevin De Bruyne je mrežo zatresel v padcu z glavo. Foto: Reuters

City je pokazal boljšo igro in imel trikrat dva zadetka naskoka, toda te prednosti ni znal zadržati. Razplet polfinala je tako negotov, na stadionu Santiago Bernabeu se obeta še ena poslastica.

Na severozahodu Anglije je že po minuti in pol oziroma 94 sekundah za domače zadel Kevin De Bruyne. Belgijec je bil uspešen z glavo v padcu po prodoru in podaji Riyada Mahreza z desne strani. V polfinalu Lige prvakov se nikdar prej mreža ni tako hitro zatresla.

V 11. minuti je na 2:0 povišal Gabriel Jesus. Brazilec se je imenitno znašel v kazenskem prostoru po podaji De Bruyneja z leve strani. Ob premalo odločnem Davidu Alabi je iz obrata s šestih metrov žogo poslal mimo Thibauta Courtoisa.

Real, ki bi lahko pozneje prejel še kakšen gol, je prvič znižal izid v 33. minuti. Ferland Mendy je podal z leve strani, spretni Karim Benzema pa je z levico streljal v oddaljenejši spodnji kot. Žoga se je za črto odbila od notranje strani vratnice.

Vinicius Junior je v 55. minuti znižal zaostanek Reala na 3:2. Foto: Reuters
Vinicius Junior je v 55. minuti znižal zaostanek Reala na 3:2. Foto: Reuters

Končni izid postavil Benzema z 11-metrovke

Drugi polčas je znova obetavneje začel City. V 48. minuti je Mahrez zadel vratnico, odbito žogo je proti vratom usmeril Phil Foden, vendar jo je Dani Carvajal pred golovo črto izbil. Foden je bil uspešnejši pet minut pozneje, ko je po podaji Fernandinha z desne strani iz bližine z glavo zatresel mrežo za 3:1.

Prednost varovancev Pepa Guardiole z dvema zadetkoma pa ni trajala dolgo. V 55. minuti je namreč Vinicius Junior prispeval drugi gol za Real. Po napaki Fernandinha je s sredine igrišča sijajno potegnil po levi strani, prodrl v kazenski prostor, vztrajal in nazadnje spustil žogo mimo Edersona, tako da se je na semaforju izpisalo 3:2.

Domači navijači so bili znova na nogah v 74. minuti. Bernardo Silva je na robu kazenskega prostora pobral žogo in imenitno zadel v zgornji kot.

Toda Real se je nato še tretjič na tekmi približal. V 83. minuti je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Aymerica Laporta, sodnik pa je pokazal na 11-metrovko. Z bele pike je bil uspešen Benzema, ki je zadel s t. i. panenko. To je bil njegov 14. gol v letošnji Ligi prvakov, deveti v izločilnih bojih. Rekord ima z desetimi Cristiano Ronaldo v sezoni 2016/17.

V končnici je City iskal peti zadetek, nekajkrat je še bilo vroče pred vrati Reala, vendar se do konca srečanja izid ni več spremenil.

Strelca za City v drugem polčasu Phil Foden in Bernardo Silva. Foto: Reuters
Strelca za City v drugem polčasu Phil Foden in Bernardo Silva. Foto: Reuters

City naskakuje drugi zaporedni finale

Manchester City je lani prvič igral v finalu, a je v Portu izgubil proti Chelseaju z 0:1. Pri Angležih je manjkal Kyle Walker, ki zadnjih deset dni ni treniral. John Stones je stisnil zobe in je bil v začetni postavi, a je v 36. minuti mesto na zelenici prepustil Fernandinhu. V napadu je prednost pred Raheemom Sterlingom dobil Gabriel Jesus, ki je v soboto ob zmagi nad Watfordom s 5:1 dosegel štiri zadetke. Real je na igrišče pritekel s pričakovano začetno enajsterico.

Ekipi trenutno zasedata prvo mesto v angleškem in španskem prvenstvu. Realu le še malo manjka do potrditve naslova, City pa se bo do konca sezone boril z Liverpoolom.

V sredo bo še drugi polfinalni dvoboj Liverpool - Villarreal.

Karim Benzema je dosegel dva gola za Real. Foto: Reuters
Karim Benzema je dosegel dva gola za Real. Foto: Reuters

Liga prvakov

Polfinale, prvi tekmi:
MANCHESTER CITY - REAL MADRID 4:3 (2:1)
De Bruyne 2., Gabriel Jesus 11., Foden 53., Bernardo Silva 74.; Benzema 33., 82./11-m, Vinicius Junior 55.

Manchester City: Ederson, Zinčenko, Laporte, Ruben Dias, Stones (36./Fernandinho), De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva, Mahrez, Foden, Gabriel Jesus (83./Sterling).

Real Madrid: Courtois, Mendy, Alaba (46./Nacho), Eder Militao, Carvajal, Modrić (79./Ceballos), Kroos, Valverde, Rodrygo (70./Camavinga), Vinicius Junior (88./Asensio), Benzema.

Sodnik: Istvan Kovacs (Romunija)

Povratna tekma bo 4. maja.


Sreda ob 21.00:
LIVERPOOL - VILLARREAL

Povratna tekma bo 3. maja.

Finale bo 28. maja v St. Denisu v Parizu.