City je ves čas iskal zadetek in ga v drugem polčasu le dočakal. Foto: EPA
City je ves čas iskal zadetek in ga v drugem polčasu le dočakal. Foto: EPA

City je imel sicer več posesti žoge (67-33), izvajal je prav vse kote na tekmi (9:0), sprožil je bistveno več strelov (15:2), a le malo je bilo konkretnih, saj je bilo v strelih v okvir vrat izenačeno (2:2).

Sorodna novica De Bruyne zagotovil prednost Cityju, Liverpool zmagal v Lizboni

De Bruyne: V nadaljevanju več prostora
Na koncu se je za edino razliko izkazal zadetek Kevina De Bruyna, Belgijec je zadel v 70. minuti. "Prvi polčas je bil izenačen in napet, v drugem polčasu smo imeli nekaj več prostora. Na srečo je bila podaja Phila Fodna idealna, potreboval sem natančen strel, na srečo mi je uspel," je odločilni trenutek opisal strelec edinega gola.

"Bilo je težko, na trenutke so igrali s po petimi igralci hkrati v obrambi in sredini. V takem sistemu igre je potem težko najti prostor, kamor lahko podaš žogo. Ker je vse tako kompaktno, prej izgubiš žogo. Dobro, pomembno je, da smo zmagali. A moramo biti previdni, še vedno smo le na pol poti in vodimo le 1:0. Na povratni tekmi se bodo morali odpreti tudi oni, kar nam bo prineslo več prostora," je še dodal Belgijec.

Oblak: Vedno verjamemo
Vratar Atletica Jana Oblaka je po tekmi priznal: "Dobro, vsi smo vedeli, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Sem smo prišli z željo po dobrem rezultatu. Resda smo izgubili z 1:0, a na povratni tekmi bo še vse mogoče."

Oblak je bil premagan le v 70. minuti. Foto: EPA
Oblak je bil premagan le v 70. minuti. Foto: EPA

Slovenski čuvaj mreže je bil zadovoljen s predstavo svojih soigralcev: "Res smo se dobro branili, edina izjema je bila, ko smo prejeli zadetek. Cityjeva strategija igre vedno temelji na visoki posesti, to smo pričakovali, dobro smo zaprli prostor, tudi z menjavami jim ni uspelo stopnjevati ritma. V naši ekipi vedno verjamemo v napredovanje in tako bo tudi naslednji teden."

Guardiola: Lahko bi dosegli več golov
Trener Cityja Pep Guardiola pa je povzel: "Igrali smo proti neverjetni ekipi, ki je res kakovostna, tako imamo na koncu vendarle dober izid. Treba je povedati, da smo imeli priložnost doseči drugi in tretji gol. Njihov trener je bil zelo pameten."

'Njihov trener' Diego Simeone pa je sklenil: "To je bil dober nastop proti res neverjetno dobri ekipi, v kateri igrajo nogometaši svetovnih kakovosti. Naš namen je bil, da jim čim bolj zmanjšamo prostor in skušamo s protinapadi. Ravno ko smo verjeli, da smo vse bolj enakovredni, so nam zabili gol. To je morda najboljša ekipa na svetu. Na povratni tekmi bomo spremenili nekaj stvari, a s ponižnostjo in trdim delom bomo vsaj poskušali, nato pa bomo videli, kaj bo to pomenilo za razplet."

Klopp je kljub visoki zmagi videl še nekaj rezerv. Foto: Reuters
Klopp je kljub visoki zmagi videl še nekaj rezerv. Foto: Reuters

Liverpool zelo blizu napredovanju
Na drugi tekmi vse odlično kaže Liverpoolu, ki je že v gosteh premagal Benfico s 3:1. Trener Redsov Jürgen Klopp je bil zadovoljen, vseeno pa malo previden: "Zmagati v gosteh na tekmi Lige prvakov je vedno zahtevno. Benfica se je borila na vse kriplje. To je bila zahtevna tekma, kar sem tudi pričakoval. Čeprav smo povedli z 2:0, smo se zavedali, da tekma ni končana, ker imajo glasno navijaško podporo. V zadnji minuti bi lahko še zadeli enkrat, če bi zmagali s 4:1, bi bilo še bolje, a nismo še v sanjski deželi."

Minimalni poraz Atletica