Radovan Karanović, trener NK Maribor. Foto: www.alesfevzer.com
Radovan Karanović, trener NK Maribor. Foto: www.alesfevzer.com

Nogometaši Maribora so v torek izpadli iz kvalifikacij za letošnjo Ligo prvakov, potem ko jih je v Kišinjevu z 1:0 premagal Šerif iz Tiraspola. Odločilni zadetek je v 88. minuti dosegel Momo Yansane.

Zavedali smo se, da je Šerif izjemno dobra ekipa. Razmišljali smo, kaj narediti in na kakšen način. Mislim, da smo taktično zadeli, a padec koncentracije je na koncu naredil svoje. Zdaj se moramo čim prej pripraviti na tekme, ki sledijo.

Radovan Karanović, trener NK Maribor

Ta je na zelenico stopil zgolj tri minute pred trenutkom odločitve. Po predložku iz kota in odbiti žogi se je pred vrati Menna Bergsna znašel na pravem mestu ob pravem času. Gol, ki je Šerif popeljal v naslednji predkrog, Mariborčane pa pahnil v kvalifikacije za Evropsko ligo.

Mitrović: Škoda za prejeti zadetek
"Bili so boljši, priigrali so si več priložnosti. Ampak mislim, da smo tekmo v obrambi odigrali korektno, mogoče nas je malo zmanjkalo v napadu. Škoda za prejeti zadetek. Zdaj nas najprej čaka nedeljska tekma, potem pa naslednji nasprotnik v Evropi. Cilj je skupinski del in to, da ostanemo jeseni v Evropi. To je cilj, h kateremu stremimo," je po tekmi za Val 202 dejal branilec vijoličastih Nemanja Mitrović, ki je moral biti s soigralci ves čas oprezen na hitre in iznajdljive napadalce nasprotne ekipe.

Karanović: Mislim, da smo taktično zadeli
Mariborčani so ob koncu tekme igrali s kar petimi branilci v zadnji vrsti. "Če pogledamo dejstvo, v kakšni sestavi smo igrali, koliko rotacij smo naredili, je bila držati nasprotnika do te nesrečne 88. minute velika zadeva. Ravno ko smo mislili, da bomo zdržali vse pritiske, je prišlo do tega nesrečnega gola. Zavedali smo se, da je Šerif izjemno dobra ekipa. Razmišljali smo, kaj narediti in na kakšen način. Mislim, da smo taktično zadeli, a padec koncentracije je na koncu naredil svoje. Zdaj se moramo čim prej pripraviti na tekme, ki sledijo," je uvodoma po tekmi za Val 202 dejal trener mariborskega kolektiva Radovan Karanović.

Prvi cilj: čim prej se psihološko pobrati
Ta se je v Kišinjevu zanesel na sistem 3-5-2. "Mislim, da bi morali drugače postaviti ekipo. Nemogoče je v kratkem času nadomestiti vse igralce, ki so izven ekipe. Mislim, da smo s tem sistemom zadeli. Že v Kopru bomo videli, kako se bomo odločili. Najpomembnejše je, da se s te tekme čim prej psihološko dvignemo," je še dejal trener. Karanović je o Ninu Žuglju, ki je moral zaradi poškodbe glave predčasno zapustiti zelenico, je še dodal: "To je bil zelo hud padec. Moram priznati, da me je bilo strah. Z glavo je namreč udaril v betonsko ograjo. Hvala bogu ne bo nič hujšega, ampak res ni bilo lepo videti."

Mariborčani bodo boj za evropsko jesen nadaljevali prihodnji četrtek, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval HJK iz Helsinkov. Ta je v drugem predkrogu kvalifikacij za Ligo prvakov visoko izgubil proti Viktorii iz Plzna s skupnim izidom 7:1.

Karanović ni uspel presenetiti Šerifa s taktiko
Sorodna novica Maribor klonil v 88. minuti, prihodnji teden v Evropski ligi proti Helsinkom