Karim Benzema je odigral eno izmed tekem kariere. Foto: AP
Karim Benzema je odigral eno izmed tekem kariere. Foto: AP

Zvezdniški ansambel, ki mu Francozi vsako leto dodajo kakšnega izvenserijskega igralca, je spet pokleknil, ko je bilo najbolj pomembno. Četrtič v zadnjih šestih sezonah je PSG izpadel v osmini finala, tretjič po vodstvu na prvi tekmi. Obračun v Madridu je obudil spomine na tistega v Barceloni pred petimi leti, ko je Barcelona nadoknadila zaostanek 0:4 s prve tekme in slavila s 6:1.

Tokrat je vrata Madridčanom odprl Gianluigi Donnarumma, ki se je v 60. minuti nepotrebno poigraval pred svojimi vrati in izgubil žogo. Verjetno bi marsikateri sodnik piskal prekršek Karima Benzemaja nad italijanskim vratarjem, a piščalka sodnika Dannyja Makkelieja je ostala nema in Francoz je prvič zatresel nasprotnikovo mrežo. "Vratar je čakal in čakal. Izgubil je žogo in padel je gol. Moral bi brcniti žogo stran, tako preprosto je to," je povedal Benzema o potezi, ki je spremenila potek srečanja.

Sorodna novica Benzema s hat-trickom v 17 minutah šokiral Parižane

Francozi v 106 sekundah od raja do pekla
Nočna mora za prve favorite Lige prvakov pred sezono se je nadaljevala v 76. in 78. minuti, ko je Benzema v razmiku 106 sekund še dvakrat premagal Donnarummo. Šokirani Francozi so do konca tekme tekali po igrišču kot kura brez glave in po finalu in polfinalu v preteklih dveh sezonah so spet obstali na prvi stopnički izločilnih bojev.

"Na prvi tekmi smo imeli srečo, da smo izgubili zgolj z 1:0, vendar smo vedeli, da bo v Madridu drugače. Pritiskali smo in čeprav smo prejeli gol, smo bili prepričani v svojo vrnitev," je povedal junak tekme Benzema, ki je pri 34 letih in 80 dnevih postal najstarejši nogometaš v Ligi prvakov s hat trickom. S 309 goli je zdaj tretji na večni lestvici strelcev Reala.

Veterana nosilca Madridčanov
Benzema je bil razumljivo igralec tekme, toda v Madridu slavijo tudi Luko Modrića, ki je kljub 36 letom še enkrat dokazal, za kakšnega nogometaša gre. "Benzema in Modrić sta z vsakim dnem vse boljša. Res sem lahko srečen, da jih imam v ekipi. Karim se je spopadal s poškodbo in trpel, toda zdaj se je vrnil. Luka je izjemen na vsaki tekmi, opravlja fantastično delo, ne glede na kateremu položaju igra," je svoja veterana pohvalil trener Reala Carlo Ancelotti, ki je tik pred prvim golom v igro poslal Camavingo in Rodryga.

"Prvi gol je bil ključen. Spremenil je dinamiko tekme. Po golu smo kontrolirali tekmo, lažje je bilo priti do žoge. PSG je odlična ekipa, toda na vsaki tekmi se lahko zgodi nekaj, kar spremeni potek," je še povedal Ancelotti.

PSG: Prvi gol spremenil potek
Trener PSG-ja Mauricio Pochettino je še eden v vrsti trenerjev PSG-ja, ki mu ni uspelo priti na vrh Evrope in verjetno bo moral prepustiti dirigentsko palico drugemu. "Prvi gol je popolnoma spremenil potek igre. Uro smo bili boljši od Reala. Vzdušje na stadionu se je spremenilo, nato smo naredili še nekaj napak. Najbolj grozen občutek je, da smo bili boljši tekmec, a smo izgubili dvoboj v desetih minutah. PSG lovi to lovoriko že nekaj let. Res sem razočaran, a take stvari se dogajajo. Naslednjih nekaj tednov ne bo lahkih," je povedal Pochettino.

Razočaranja ni mogel skriti niti športni direktor PSG-ja Leonardo. "Hud udarec. Prvi gol je spremenil vse. Izgubili smo se in Real je prevzel pobudo. Moramo sprejeti svoje napake in nezmožnost delovanja v težkih situacijah. Potrebna bo analiza. Ob polčasu smo bili prepričani, da smo boljša ekipa in da gremo letos lahko do konca. Zdaj moramo ugotoviti, zakaj se nam je to primerilo," je povedal Leonardo.