Slovenska nogometna reprezentanca. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenska nogometna reprezentanca. Foto: www.alesfevzer.com

Pet dni pred tekmo s Portugalsko v Stožicah se bodo Slovenci odpravili v Valletto, kjer bodo odigrali drugo od petih pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Leto 2024 je Slovenija začela z uspešno predstavo v San Antoniu, ko je edini zadetek na stadionu Toyota Field dosegel Nejc Gradišar. Marca bo podoba ekipe zaradi uradnega termina Mednarodne nogometne zveze najbrž precej drugačna, drugačna pa bosta tudi tekmeca.

Poleg zvezdniške Portugalske, ki velja za eno najboljših svetovnih ekip, bo Kek dobil pomemben vpogled stanja reprezentantov že 21. marca, ko bo pripravljalno tekmo z Malto gostila Valletta.

Slovenija in Malta sta se v preteklosti pomerili kar osemkrat, sedemkrat je bila boljša Slovenija, zgolj enkrat pa se je tekma končala brez zmagovalca. Reprezentanci sta se prvič pomerili leta 1994, ko je Slovenija na Ta'Qaliju, nacionalnem stadionu Malte, slavila z zadetkom Primoža Glihe.

Zadnjič sta se ekipi pomerili v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Tudi takrat sta ekipi igrali na Ta'Qaliju, Slovenija pa je z dvema zadetkoma Josipa Iličića in enim Andraža Šporarja ter Benjamina Šeška slavila s 4:0. Gol za 0:3 je bil tudi prvi zadetek Šeška v izbrani vrsti.

Tekma v Valletti bo odigrana 21. marca ob 19. uri.