Kevin Kampl je v dresu Slovenije odigral 28 tekem in dosegel dva zadetka (proti Albaniji in San Marinu). Nazadnje je igral 6. septembra ob domačem porazu proti Bolgariji (1:2). Foto: www.alesfevzer.com
Kevin Kampl je v dresu Slovenije odigral 28 tekem in dosegel dva zadetka (proti Albaniji in San Marinu). Nazadnje je igral 6. septembra ob domačem porazu proti Bolgariji (1:2). Foto: www.alesfevzer.com
Igor Benedejčič
Igor Benedejčič je bil v štabu članske reprezentance že ves čas pod prejšnjim selektorjem Tomažem Kavčičem, ko je opravljal vlogo drugega pomočnika. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Josip Iličić
Slovenija se bo težko izognila zadnjemu mestu v skupini. Foto: www.alesfevzer.com
Benedejčič se zaveda, da vzdušje v reprezentanci ni dobro
Kampl za Slovenijo odigral le 28 tekem
Benedejčič: Skušali bomo obstati v ligi C

Udarna novica je, da na seznamu ni Kevina Kampla, ki je vodstvu Nogometne zveze Slovenije konec prejšnjega tedna sporočil, da je pri 28 letih sklenil reprezentančno kariero!
"Sam nisem govoril z njim. Žal mi je, da je Kampl sprejel to odločitev. Že vrsto let dokazuje, da je vrhunski igralec. Potihoma upam, da bi si premislil in pomagal Sloveniji," je povedal Benedejčič. In še poudaril: "Želim si igralcev, ki želijo igrati za reprezentanco. Nočem, da kdo s kakršnim koli razlogom pogojuje svoj nastop. Temu je treba narediti konec."
O izbiri kapetana (Iličića proti Norveški zaradi rdečega kartona ne bo, Jokić pa je poškodovan) je dejal: "Če bi sam izbiral kapetana, bi trak dal tistemu, ki ima največ nastopov za reprezentanco. Bom pa to prepustil igralcem, da sami izberejo kapetana."

Posnetek celotne novinarske konference si lahko ogledate v videu pod novico.


Tudi tokrat ni Jana Oblaka, s katerim so se pri nogometni zvezi dogovorili, da ga, kot so pojasnili nazadnje, v jesenskem delu ne bodo klicali. Kapetan Bojan Jokić je bil poškodovan, zdaj je začel trenirati, a je vseeno vabljen na zbor in naj bi tudi prišel. Pregledala ga bo reprezentančna zdravniška služba in odločila, ali je sposoben pomagati.
"Fantje so trdo delali na treningih"
V primerjavi z oktobrskima tekmama se vrača Aljaž Struna, v reprezentanci je znova tudi Rajko Rotman, ni pa Antonia Delamee Mlinarja. "Rotman je vpoklican predvsem zaradi tega, ker imamo v vezni vrsti veliko težav s kartoni. Ima reprezentančne izkušnje," je pojasnil Benedejčič, ki je bil o tem, da bo začasni selektor, obveščen v četrtek zvečer.
"Odločil sem se, da dam priložnost igralcem, s katerimi smo delali eno leto. Fantje so trdo delali na treningih, čeprav rezultati tega sicer ne potrjujejo," je še dodal.
Radosavljević okrepil strokovni štab
Strokovni štab bo okrepil nekdanji reprezentant Aleksandar Radosavljević, s katerim Benedejčič dela že v mlajših reprezentancah. Preostali člani štaba ostajajo isti.

Slovenija je na prvih štirih tekmah v Ligi narodov izgubila proti Bolgariji, Cipru in Norveški, s Ciprčani pa je nazadnje igrala doma neodločeno (1:1).
Razmišlja o spremembi sistema igre
Zdaj jo 16. novembra v ob 20.45 v Stožicah čaka obračun z Norveško in tri dni pozneje ob 20.45 v Sofiji še tekma z Bolgarijo. Oba tekmeca sta s po devetimi točkami na vrhu skupine, Slovenija pa je s točko zadnja. Na zadnjih dveh tekmah se bo poskušala izogniti zadnjemu mestu, ki vodi v najnižjo ligo – ligo D.
"Čakata nas dve težki tekmi. Norveška in Bolgarija se borita za prvo mesto. Moramo dati maksimum in poskušati obstati v ligi C. Zagotovo vzdušje po zadnjih izidih ni najboljše. S pogovori z igralci moramo krepiti samozavest in dodatno motivacijo, veliko stvari moramo popraviti tudi na igrišču. Razmišljamo tudi o spremembi sistema igre, a bi to pustil za zbor, ko bom videl vse igralce," je še povedal selektor.
"Prišlo je do menjave generacije, veliko fantov ima malo nastopov. Moje mnenje je, da reprezentanca potrebuje čas. Tudi ko bo prišel novi selektor, bo treba biti potrpežljiv. Moramo to razumeti, čeprav si vsi seveda želimo dobrih izidov in zmag. Vloga začasnega selektorja je veliko priznanje zame. Predstavlja veliko odgovornost, kar pa zadeva nadaljnje delo po teh dveh tekmah, bo odločilo vodstvo zveze," je sklenil.
SEZNAM ZA NORVEŠKO IN BOLGARIJO

Vratarji (3):
Vid Belec (Sampdoria)
Aljaž Ivačič (Olimpija)
Matic Kotnik (Panionios)

Branilci (9):
Jure Balkovec (Verona)
Miha Blažič (Ferencvaros)
Bojan Jokić (Ufa)
Luka Krajnc (Frosinone)
Miha Mevlja (Zenit St. Peterburg)
Nemanja Mitrović (Jagiellonia Bialystok)
Nejc Skubic (Konyaspor)
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb)
Aljaž Struna (Palermo)

Vezisti (10):
Jaka Bijol (CSKA Moskva)
Domen Črnigoj (Lugano)
Amir Dervišević (Maribor)
Josip Iličić (Atalanta)
Rene Krhin (Nantes)
Rudi Požeg Vancaš (Celje)
Rajko Rotman (Kayserispor)
Leo Štulac (Parma)
Benjamin Verbič (Dinamo Kijev)
Miha Zajc (Empoli)

Napadalci (4):
Robert Berić (St. Etienne)
Roman Bezjak (Jagiellonia Bialystok)
Andraž Šporar (Slovan Bratislava)
Luka Zahović (Maribor)

Petek, 16. novembra, ob 20.45:
CIPER - BOLGARIJA
SLOVENIJA - NORVEŠKA

Ponedeljek, 19. novembra, ob 20.45:
CIPER - NORVEŠKA
BOLGARIJA - SLOVENIJA

Lestvica:                          
NORVEŠKA           4  3 0 1  4:1  9
BOLGARIJA          4  3 0 1  5:3  9
CIPER              4  1 1 2  4:6  4
SLOVENIJA          4  0 1 3  3:6  1

Benedejčič se zaveda, da vzdušje v reprezentanci ni dobro
Kampl za Slovenijo odigral le 28 tekem
Benedejčič: Skušali bomo obstati v ligi C