Klub iz Južne Tirolske je na svojem Instagramu zapisal: Dobrodošel, Jasmin Kurtić. Foto: Instagram
Klub iz Južne Tirolske je na svojem Instagramu zapisal: Dobrodošel, Jasmin Kurtić. Foto: Instagram

Kurtić, ki bo čez pet dni praznoval 35. rojstni dan, se pri romunski ekipi Universitatea Craiova (kamor je lani prestopil po dveh sezonah pri Paoku) ni najbolje počutil. Z vstopom v leto 2024 se je s klubom sporazumno razšel in hitro našel nov izziv, to je Südtirol iz Bolzana, ki je trenutno na 15. mestu druge italijanske lige (Serie B) s petimi zmagami na 19 tekmah.

Tudi za slovensko reprezentanco, ki bo letos igrala na evropskem prvenstvu, je pomembno, da bo Kurtić čim več igral, da bo lahko v dobri formi prišel na prizorišče EP-ja v Nemčijo.

"V Italiji sem se vedno dobro počutil, zamenjal več ekip, dosegel tudi nekaj uspehov. V veliko zadovoljstvo mi je, da bom igral za Südtirol, kjer sta tudi dva nekdanja soigralca in prijatelja – Andrea Masiello (s Kurtićem sta bila pri Atalanti) in vratar Giacomo Poluzzi (Spal)," je povedal reprezentančni vezist, ki je kariero v tujini začel s prestopom v Palermo pred 13 leti, naslednja postaja pa je bil Varese, kjer je nosil rdeče-beli dres, v katerem ga bomo zdaj videvali tudi na Južnem Tirolskem.