Messi se je po novinarski konferenci predstavil navijačem. Foto: Reuters
Messi se je po novinarski konferenci predstavil navijačem. Foto: Reuters

Lionel Messi je v torek prispel v Pariz, kjer je s francoskim velikanom podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto, vsako leto bo prejel 35 milijonov evrov. "Rad bi se zahvalil predsedniku kluba. Veste, da mi je bilo težko ob odhodu iz Barcelone, težko je bilo zamenjati okolje pa tako dolgemu času. A v trenutku, ko sem prišel sem, sem začutil srečo. Takoj si želim treningov," je v svojem slogu povedal 34-letnik.

Neymar in di Maria privabila Messija v Pariz

Ne ve še, kdaj bo zaigral
Eden najtrofejnejših nogometašev še ne ve, kdaj bo lahko zaigral za novi klub: "Res ne vem, bil sem na dopustu, zdaj sem se znašel v Parizu. Včeraj sem se pogovarjal s člani kluba, morda ne bi bilo slabo, da bi najprej odigral pripravljalno tekmo. Seveda pa se bom lotil treningov in želim si čim hitrejšega igranja. Ko bo ekipa presodila, da sem pripravljen, bom pripravljen."

Navdušen nad navijači
V Parizu se je zbralo precej navijačev. "Zelo sem bil hvaležen, ko sem videl vse navijače na cestah. Ko sem bil še v Barceloni, sem slišal, da se zbirajo, ko sem jih videl, me je res prevzel neverjeten občutek," je razmišljal o navijačih.

Messi: Moje sanje so zmaga v Ligi prvakov

Deli si cilje s PSG-jem
Messi je bil povprašan o odnosu navijačev nekdanjega kluba: "Bilo je zapleteno, ker ob odhodu iz Barcelone še nisem vedel, kje bom igral. Barcelona je moj dom, tam sem živel vse od otroštva. Vedeli so, da bom odšel v kakovostno moštvo, ki si želi zmage v Ligi prvakov. Rad zmagujem, rad dosegam pomembne zadetke. Skupaj s PSG-jem si delimo iste cilje, ves čas želimo rasti."

Šestkratni dobitnik zlate žoge je celotno kariero prebil v Barceloni, letos pa je postal prost igralec, potem ko si ga finančno oslabljeni katalonski klub ni več mogel privoščiti.

Messi po prihodu v Parizu zagnan kot še nikoli