Lucas Hernandez je bil najdražji igralec v zgodovini Bayerna, a zaradi številnih poškodb ni izpolnil pričakovanj. Foto: EPA
Lucas Hernandez je bil najdražji igralec v zgodovini Bayerna, a zaradi številnih poškodb ni izpolnil pričakovanj. Foto: EPA

Ko je bil v Münchnu še športni direktor Hasan Salihamidžić, je bila prisotna še velika želja, da se podaljša pogodba s Hernandezom. Iztekla se bo 30. junija 2024. Po odhodu nekdanjega reprezentanta BiH-a po koncu pretekle sezone ni bilo več pogajanj.

Odigral je 74 od 136 tekem v Bundesligi in 23 od 41 tekem v Ligi prvakov za Bayerna, Zadnjič je stal na zelenici v dresu bavarskega velikana 12. novembra v Gelsenkirchnu. Poškodoval se je 22, novembra v 10. minuti uvodne tekme Francije na mundialu proti Avstraliji.

Najboljšo tekmo v dresu Bayerna je odigral sredi septembra lani, ko je na Allianz Areni blestel proti Barceloni (2:0). Tudi Joao Cancelo in Daley Blind zapuščata München.

Škriniar iz Interja k PSG-ju
Milan Škriniar je po izteku pogodbe zapustil Inter. 28-letni osrednji branilec bo okrepil Paris SG. Slovak je leta 2017 k Interju prišel iz Sampdorie, v tem času pa postal eden najboljših branilcev med italijansko elito. Skupaj je za klub zbral 246 nastopov in dosegel 11 golov, slačilnico pa je delil s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem.

V zadnjih treh sezonah je osvojil pet lovorik, med njimi tudi naslov državnega prvaka v sezoni 2020/21. Za slovaško reprezentanco je nastopil 58-krat, dosegel pa je tri gole. Kariero je začel pri Žilini, nato pa pred prihodom k Sampdorio kot posojen nogometaš v domovini igral še za Zlate Moravce.

Trenerja Galtierja aretirali zaradi rasističnih opazk
Trenerja Paris Saint-Germaina Christopha Galtiera so organi pregona aretirali v okviru preiskave domnevnega rasizma. Obenem so na prejeli tudi njegovega sina.

Aretacija je posledica preiskave, ki se je začela aprila, potem ko je Galtier domnevno žalil igralce Nice, ki jo je treniral v sezoni 2021/22. Galtierja naj bi katarski lastniki PSG-ja po informacijah francoskih medijev odpustili po pretežno slabi sezoni. PSG je samo v letu 2023 doživel deset porazov in hitro končal pot v Ligi prvakov.