Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Slovenska nogometna reprezentanca je v soboto v razprodanih Stožicah visoko premagala Finsko (3:0) in je skupaj z Dansko na vrhu lestvice, obe reprezentanci imata po 16 točk. S tem sta v najboljšem položaju, da se uvrstita na evropsko prvenstvo, v drugi vrsti pa sta Finska in Kazahstan, ki ima štiri točke manj.

Šeško in Šporar poskrbela za šov proti Finski

Do konca so le še tri tekme, Slovenija bi si se izrazito približala enemu od prvih dveh mest, če bi v torek zvečer premagala Severno Irsko, ki nima več nobenih možnosti za Euro 2024. Varovanci Matjaža Keka še nikoli niso zmagali v Belfastu, a zaradi res uigranega napadalskega para je čas, da se podirajo novi mejniki. Benjamin Šeško je v tem ciklusu dosegel štiri gole in dve podaji, pri enakem številu golov pa je sodeloval tudi Andraž Šporar (3+3).

Šeško je Finski zabil dva gola, med obema je dobil neprijetni udarec s športnim čevljem v glavo, zato je dobil posebno prevezo. Med tekmo je čutil vrtoglavico, dan po tekmi pa je za TV Slovenija razmišljal: "Glava je boljše, kot je bila v soboto, ko sem imel med samo tekmo nekaj vrtoglavic. Zdravniki pravijo, da se rana dobro celi, me ne skrbi, da ne bi igral naslednje tekme."

Slovenijo v zadnjem kvalifikacijskem oknu novembra čaka še gostovanje na Danskem, na koncu pa bo gostila Kazahstan. Šest točk Slovenijo zagotovo pelje na četrto veliko tekmovanje.

Sorodna novica Nov mejnik nogometašev: Prvič na sedmih tekmah zbrali 16 točk
Sorodna novica Slovenija visoko ugnala Finsko, uvrstitev na Euro je vse bolj oprijemljiva!
Sorodna novica "Še vedno smo v nekem valovanju, amplitude so vse manjše, a čaka nas Windsor Park"
Sorodna novica Nepričakovani strelec z golom navdušil mamo in soigralce na Poljskem
Sorodna novica Se bo leto 2009 preslikalo v 2023?