Posledice divjanja huliganov na Poljudu. Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/BOBO
Posledice divjanja huliganov na Poljudu. Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/BOBO

Navijaški izgredi so se takoj po koncu tekme začeli na stadionu, kjer so privrženci domače zasedbe prebili zaščitno ograjo in vdrli na zelenico. Nogometaši so zbežali v garderobe, navijači Hajduka pa so stekli do sektorja, kjer je bilo približno tisoč privržencev zagrebške zasedbe.

Policija je preprečila spopad navijaških skupin. Privrženci domačega kluba so nato iz svojega sektorja na policiste metali bakle in stole, piše hrvaški Index.hr. V neredih so bili poškodovani tudi trije policisti, ki se zdravijo v tamkajšnji bolnišnici.

Neredi so se nadaljevali ponoči tudi v mestu. Huligani so zažgali nekaj zabojnikov na ulicah, gasilci pa so preprečili, da bi se požari razširili na bližnje avtomobile in stavbe. Uničeno je bilo eno policijsko vozilo.

Odzvala se je že komisija za hrvaški nogometni pokal in sprejela odločitev o suspenzu mestnega stadiona Poljud v Splitu za igranje vseh tekem članskega moštva Hajduka do končne odločitve disciplinske komisije krovne hrvaške zveze HNS. Komisija je svojo odločitev sprejela na podlagi zapisnika s tekme in poročila varnostnika.

"Z vpogledom v zapisnik in poročilo z omenjene tekme smo ugotovili, da je minuto po koncu polfinalne tekme nekaj domačih navijačev s severne tribune nedovoljeno vstopilo na igrišče in se spopadlo s policisti, neredi pa so se nadaljevali tudi na tribunah in v širšem območju stadiona, s čimer so izpolnjeni pogoji iz 66. člena, 4. odstavka disciplinskega pravilnika HNS," je na spletni strani zapisala hrvaška nogometna zveza.

Policija je nogometaše Dinama na stadionu Poljud zadržala do 23. ure oziroma do konca neredov.

To je bila druga zmaga Dinama v Splitu v nekaj dneh. V soboto so Zagrebčani z 1:0 slavili zmago tudi na prvenstveni tekmi.

V finalu hrvaškega pokala se bo Dinamo pomeril z Rijeko, ki je z 1:0 premagala Lokomotivo iz Zagreba.