Kevin Schade se bo odslej kalil v Premier ligi. Foto: EPA
Kevin Schade se bo odslej kalil v Premier ligi. Foto: EPA

Schade bo sicer na Otoku do konca sezone igral kot posojeni nogometaš Freiburga, nato pa sledi prestop, za katerega bodo pri Brentfordu odšteli 25 milijonov evrov. Gre za najdražjo prodajo v zgodovini Freiburga.

"Pot s Kevinom od nogometne šole do Bundeslige nam je prinesla veliko veselja. V tem času se je Kevin zelo dobro in hitro razvijal in pokazal, kakšen potencial ima," je povedal član uprave Freiburga Jochen Saier. "Že dolgo se zanj zanima Premier liga, želeli smo mu omogočiti, da naredi ta korak," je še dodal.

Schade, ki se je rodil v Potsdamu, je pred štirimi leti iz Energie Cottbusa prestopil v mladinski pogon Freiburga. V svoji krstni sezoni med elito je na 21 tekmah presenetil s štirimi zadetki in eno podajo (14 tekem je začel s klopi), kar je bilo dovolj, da je pogodbo podaljšal do leta 2026.

Za mladinsko selekcijo Nemčije je do danes odigral pet tekem, dosegel je štiri zadetke. Pri Brentfordu, ki je letos na kolena že spravil Manchester City in Liverpool, bo nosil dres s številko 9.