Declan Rice je bil star 14 let, ko se je pridružil West Hamu. Foto: Reuters
Declan Rice je bil star 14 let, ko se je pridružil West Hamu. Foto: Reuters

Najprej je West Ham objavil, da Rice zapušča klub, kjer je preživel deset let. Nogometaš je v objavljenem pismu navijačem zapisal, da je bila odločitev o slovesu zelo težka. Šest sezon je igral za prvo ekipo. Predtem se je kalil v mlajših moštvih Chelseaja.

"Igranje za vas je bila prava čast. Preživeli smo toliko lepih trenutkov in res mi veliko pomenite. Igranje proti West Hamu bo nekaj nenavadnega," je med drugim še zapisal Rice, ki je bil kapetan West Hama, z njim pa v pretekli sezoni osvojil Konferenčno ligo.

V mlajših kategorijah je defenzivni vezist zastopal Irsko, od koder prihajajo njegovi stari starši, od leta 2019 pa igra za Anglijo. Za zdaj je v dresu treh levov zbral 43 nastopov, dosegel pa je tri gole.

Tretja okrepitev Arsenala

West Ham je sprejel tretjo ponudbo Arsenala. Predtem je zavrnil tudi Manchester City, ki je bil zanj pripravljen odšteti 90 milijonov funtov, po zavrnitvi pa je izstopil iz igre. Topničarji so zelo aktivni na tržnici, saj so iz Chelseaja že pripeljali Kaia Havertza, iz Ajaxa pa Jurriena Timberja.

Rice je zdaj najdražji angleški nogometaš, prestop pa je eden največjih v Premier ligi do zdaj. Sto milijonov funtov je pred dvema letoma Manchester City odštel Aston Villi za Jaka Grealisha, še enega angleškega reprezentanta, sicer pa je Chelsea Benfici za Enza Fernandeza januarja poslal 105,6 milijona funtov. Letos je Real Madrid iz Borussie Dortmund angleškega vezista Juda Bellinghama pripeljal za 88,5 milijona funtov, odškodnina pa lahko z dodatki naraste na 115 milijonov.