Marc Marquez po 11 letih zapušča Repsol Hondo. Foto: EPA
Marc Marquez po 11 letih zapušča Repsol Hondo. Foto: EPA

30-letni Katalonec, ki ima v motociklizmu sicer skupno osem naslovov svetovnega prvaka, bo v novi ekipi dirkal skupaj s tri leta mlajšim bratom Alexom. "Družina Gresini z veseljem oznanja prihod Marca Marqueza za sezono 2024," so na družbenih omrežjih sporočili iz ekipe.

"Navdušen sem nad tem novim izzivom. To ni bila lahka odločitev, ker je velika sprememba v vseh pogledih. Toda včasih je v življenju pomembno, da izstopite iz območja udobja in se prepustite toku, da lahko še naprej rastete. Kar zadeva dirkanje, vem, da bom moral svoj slog vožnje prilagoditi nekaterim stvarem, in ne bo lahko. Prepričan pa sem tudi, da mi bo celotna ekipa Gresini zelo pomagala," je ob podpisu pogodbe dejal Marquez.

Lastnica ekipe Gresini Nadia Padovani je poudarila, da gre za prelomen trenutek: "Za družino Gresini je to zgodovinski trenutek. To, da se je Marc Marquez odločil dirkati z nami v prihajajoči sezoni, je naravnost fantastično, in izjemno sem vesela, da lahko to uradno objavim. V manj kot eni sezoni smo se zelo zbližali z njegovim bratom in Marca bomo pozdravili na enak način."

Pred štirimi leti je Marquez zadnjič postal svetovni prvak. Tedaj je zmagovalec 85 dirk, kar ga na večni lestvici uvršča na četrto mesto za Italijana Giacoma Agostinija in Valetina Rossija ter rojaka Angela Nieta, slavil z veliko prednostjo. Zatem je podpisal novo štiriletno pogodbo s Hondo, na začetku sezone pa se je po padcu huje poškodoval. Od tedaj ima ogromno težav s poškodbami, zdaj pa je sprejel nov izziv in bo po hondi odslej dirkal na ducatiju.

Marquez se seli v Gresini Racing