Matej Mohorič je bil v ciljnem sprintu v dobrem položaju, a mu ni uspelo prehiteti kolesarjev pred sabo. Foto: Reuters
Matej Mohorič je bil v ciljnem sprintu v dobrem položaju, a mu ni uspelo prehiteti kolesarjev pred sabo. Foto: Reuters

Gal Glivar (Adria Mobil) se je v času zmagovalca uvrstil na 10. mesto. V vodilni skupini, ki je imela pred zasledovalci 16 sekund prednosti, je bilo 27 kolesarjev.

133,5 km dolga etapa je vključevala nekaj lažjih krajših vzponov (med drugim dva tretje kategorije v zadnjih 15 km), ki so razredčili glavnino.

Skupno vodstvo je prevzel Lund Andresen (Team DSM), ki ima dve sekundi prednosti pred 23-letnim Parisinijem in štiri pred Norvežanom Alexandrom Kristoffom (Uno-X Pro Cycling Team). Najboljši Slovenec je Glivar na 18. mestu (+0:12).

Lanski zmagovalec dirke Mohorič je 41. (+1:16), potem ko je v torek v prvi etapi zaradi padca 6 km pred ciljem zaostal 48 sekund za vodilnimi.

Vodilni v skupnem seštevku po prvih dveh etapah Elia Viviani je tokrat prišel v cilj tri minute in 13 sekund za rojakom Parisinijem in izgubil skupno vodstvo.

V petek bo najtežja etapa od Krka do Labina (191 km), ko bodo morali kolesarji premagati 3650 višinskih metrov in se sredi etape povzpeti čez najtežji klanec na dirki – na Učko oziroma prelaz Poklon (12,0 km; povprečni naklon 5,8 odstotka) –, sledila pa bosta še en vzpon prve kategorije in za konec dvakratno pedaliranje v hrib v Labin.

Dirka se bo končala v nedeljo v Zagrebu.