Femke Bol je padla in izgubila štafetno palico, zlate medalje pa se je veselila ameriška štafeta. Foto: EPA
Femke Bol je padla in izgubila štafetno palico, zlate medalje pa se je veselila ameriška štafeta. Foto: EPA

Po zlu sta šli tako dve zlati medalji. V obeh primerih na identičen način. Res neverjetno, če vemo, da gre za atletinji vrhunskega ranga.

Na 10.000 metrov se je Sifan Hassan borila z Gudaf Tsegay, bilo je tudi nekaj stika, a to ne bi smel biti glavni razlog, da se je (v Etiopiji rojena) Sifan Hassan znašla na tleh, čeprav je sama v cilju menila drugače: "Mislim, da me je Gudaf Tsegay porinila, a moram še enkrat pogledati počasen posnetek, da vidim, kaj se je zgodilo."

Sorodna novica Čeh s 65,95 m zanesljivo v finale, Američani s svetovnim rekordom zlati v mešani štafeti

Osemkratni svetovni prvak, nekdanji sijajni tekač Michael Johnson, je komentiral: "Hassan je začutila stik in mislim, da je poskušala potem prilagoditi svoj korak, zaradi česar je padla. Ko imaš tako veliko hitrost in si utrujen, je to težko izvedljivo."

Obe atletinji bosta nastopili tudi na 5000 metrov, kjer bosta znova favoritinji za naslov.

Podobno razburljiv finiš smo videli v mešani štafeti 4 x 400. Vodilna Nizozemka Femke Bol je padla le dva ali tri metre pred ciljem in izgubila palico, tako da je (čeprav je Femke Bol v cilj pritekla kot tretja) nizozemska štafeta ostala brez izida. Zmagala je štafeta ZDA, ki je postavila svetovni rekord 3:08,80.

"Po pravici povedano, nimam pojma, kaj se je zgodilo, verjetno pa je vzrok utrujenost. Res mi je žal za celotno ekipo, to bi morala izpeljati do konca," je povedala 23-letna Femke Bol.

Črn dan za Nizozemsko na SP-ju: Sifan Hassan in Femke Bol padli tik pred ciljem