Dober nastop mladeniča na njegovem prvem članskem svetovnem prvenstvu! Foto: MMC RTV SLO
Dober nastop mladeniča na njegovem prvem članskem svetovnem prvenstvu! Foto: MMC RTV SLO

Slovenski rekorder je na koncu dosegel 27. mesto med 41 uvrščenimi. Če bi tekel 15 stotink hitreje, bi bil četrti v skupini in s tem v polfinalu. Prvi v skupini in tudi skupno je bil branilec naslova Brazilec Alison Dos Santos s časom 48,12.

Guček, član celjskega Kladivarja, je za 51 stotink zaostal za svojim državnim rekordom (s katerim je lani v Kolumbiji osvojil naslov mladinskega svetovnega podprvaka), je pa odtekel svoj najboljši izid sezone.

Sorodna novica Čeh s 65,95 m zanesljivo v finale, Američani s svetovnim rekordom zlati v mešani štafeti

"Zelo dobro sem tekel in sem zadovoljen z nastopom, ne nazadnje je to moj drugi čas kariere. Tekel sem dobro, le osmo oviro sem zadel in tedaj izgubil malo ritma. Po zadnji oviri, ko sem bil še na četrtem mestu, me je prehitel kitajski tekmec in sem v cilj pritekel kot peti," je povedal 19-letni Guček.

Favorizirani Karsten Warholm je v tretji skupini osvojil drugo mesto s časom 48,76, potem ko je v zadnjih 20 metrih vidno upočasnil ritem.

Guček je bil v prvem in manjšem delu slovenske reprezentance, ki je že sredi tedna prišla na svetovno prvenstvo v Budimpešto. Poleg njega so prišli še branilec naslova v metu diska Kristjan Čeh ter slovenski rekorderki Tina Šutej (palica) in Agata Zupin (400 m z ovirami). Preostali del ekipe je na SP prispel danes, v torek pa bo kot zadnja pripotovala še tekmovalka v skoku v višino Lia Apostolovski.

Guček: Če ne bi zadel osme ovire, bi se prebil v polfinale

Španka Maria Perez zlata v hoji na 20 km
V prvi končni odločitvi drugega dne je Španka Maria Perez osvojila zlato odličje v hoji na 20 km. 27-letnica je progo zmogla v času 1:26:51. Srebro je osvojila Avstralka Jemima Montag s 25 sekundami zaostanka, bron pa Italijanka Antonella Palmisano (1:27:26).. Branilka naslova

Kimberly Garcia Leon iz Peruja je na četrtem mestu za šest sekund zaostala za bronom, ki ga je osvojila aktualna olimpijska zmagovalka iz Italije. V soboto je v isti disciplini prvo zlato na tem SP-ju prav tako odšlo v Španijo, zmagal je Alvaro Martin.