Sunki vetra bodo dosegali okoli 70 km na uro. Foto: BoBo
Sunki vetra bodo dosegali okoli 70 km na uro. Foto: BoBo

Najmočnejši sunki severnega vetra lahko ponoči in jutri dopoldne predvsem v severnem delu Slovenije ponekod presežejo hitrost 70 kilometrov na uro, opozarjajo Agenciji RS za okolje. Ponoči bo sicer dokaj jasno z nekaj oblačnosti, sledilo pa bo precej mrzlo jutro, s temperaturami od -8 do -3, ob morju okoli 0 stopinj Celzija.

Prihaja silovit severni veter

Lahko pričakujemo prvi letošnji sneg?

Jutri zvečer in v noči na petek naj bi predvsem v vzhodni in osrednji Sloveniji občasno rahlo snežilo. Še vedno bo pihal okrepljen severni veter. V petek in soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno in večinoma suho.

Na Hrvaškem zaradi vetra razglasili rdeči alarm

Zaradi močne burje in severnega vetra, ki naj bi dosegel tudi do 130 kilometrov na uro, so za celotno hrvaško obalo razen Istre na hrvaškem hidrometeorološkem zavodu razglasili rdeči alarm. To pomeni, da so vremenske razmere nevarne za življenja ljudi, lahko pa povzročijo tudi gmotno škodo na infrastrukturi. Opozorili so, da bo vreme nevarno tudi za ljudi ob obali hrvaške Istre, za katero pa je razglašen oranžni alarm.

Sneg in veter ovirata promet v Srbiji

Zimske razmere so zajele zahod in celoten jug Srbije. Obetajo se občasne padavine s snegom, voznike pa opozarjajo tudi pred sunki vetra, ki bodo najmočnejši v Vojvodini. Zaradi nizkih temperatur je na mokrem cestišču pričakovati tudi poledico. Prav tako na srbskih cestah pričakujejo povečan promet iz srbskih zimskih turističnih krajev in na vseh srbskih mejnih prehodih z Madžarsko in Hrvaško, kjer vozniki osebnih avtomobilov za prehod meje čakajo približno uro, ter na posameznih mejnih prehodih z BiH-om in Črno goro, kjer naj bi vozniki čakali od pol do ene ure.

Zaradi močnega vetra v Avstriji reševali smučarje