Na kompilaciji sodeluje 16 domačih producentov in producentk in večer zato prinaša pravi maraton nastopov, na katerih se bo pokazal širok spekter izraza, ki ga premore domača modularna scena. Na dogodku, ki se bo začel ob 19.00, se bodo v živo predstavili BeatMyth, Godec, Zergon, Lowlander, Miroki’i, Kikiriki, Shekuza, DUF, Mono Scarves, beepblip, 08080, Grki, Joondroid, Yila, Andrej Kobal, Mind machines, Dronišnica in Rob Canning.

Andrej Kobal. Foto: kobalandrej.bandcamp.com
Andrej Kobal. Foto: kobalandrej.bandcamp.com

Srečanja Clockwork voltage so namenjena zagonu slovenske skupnosti, ki jo povezuje navdušenje nad modularnimi sintetizatorji. Potem ko smo v tujini priča vse večjemu zanimanju za modularne sintetizatorje, se je v zadnjih letih tudi v domačem prostoru pojavila vrsta ustvarjalcev in ustvarjalk, ki so dejavni v različnih poljih umetnosti. Poleg uveljavljenih imen svet modularnih sintetizatorjev združuje tudi veliko neznank in neznancev, ki "v zavetjih svojih domačih studiev pridno "šraufajo" in prakticirajo osciliranje v vsakodnevnem življenju".

Kot so še zapisali organizatorji, se s platformo Clockwork Voltage manifestira skupnost domače modularne scene in bo tudi v prihodnje ponudila različna srečanja in dogodke, namenjene eksperimentiranju in predstavitvi domače produkcije s temi fascinantnimi "mašinami".