Srečko Katanec je bil po tekmah s Slovaško in Anglijo zelo zadovoljen s predstavo svojih varovancev, a se vseeno zaveda, da bi lahko s kančkom sreče tokratni reprezentančni premor sklenili s polnim izkupičkom točk. Foto: Miloš Vujinović/BoBo
Srečko Katanec je bil po tekmah s Slovaško in Anglijo zelo zadovoljen s predstavo svojih varovancev, a se vseeno zaveda, da bi lahko s kančkom sreče tokratni reprezentančni premor sklenili s polnim izkupičkom točk. Foto: Miloš Vujinović/BoBo

V obdobju od 7. do vključno 13. oktobra je bilo na portalu oddanih 21.006 komentarjev, od tega skupno izbrisanih (neposredno in pod nadzorom) 2.699.

Katanec: Kevinova poteza velika napaka
Na Otoku kritični do reprezentance
Nogometaši prekipevajo od pozitivne energije
Novinarska konferenca po tekmi Slovenja - Anglija
Vsi vrhunci tekme Slovenija - Anglija
Iličić odigral najbrž najboljšo tekmo za Slovenijo
Vsi vrhunci tekme Slovenija - Slovaška
Koliko se bo poznala odsotnost Kampla?
Kampl: Včasih moraš poslušati svoje telo
Katanec zaman čakal Kampla
Slovenski nogometaši opravili uvodni trening

Za slovensko nogometno reprezentanco je bil ta reprezentančni premor uspešen. Po remiju v Litvi je bilo v slovenski športni javnosti čutiti precej negativnosti, ko je sodelovanje na tekmah s Slovaško in Anglijo odpovedal še Kevin Kampl, se je zdelo, da pred nogometaši niso najlepši dnevi.

A ti so se na čelu s selektorjem Srečkom Katancem osredotočili na svojo nalogo in jo opravili z odliko. Na obeh tekmah v Stožicah so pokazali borbenost in veliko željo, kar so navijači malce pogrešali v prejšnjem kvalifikacijskem ciklusu za Euro 2016.

S kančkom sreče bi lahko Katančevi fantje dosegli celo poln izkupiček točk (6) - in to proti favoriziranima Slovaški in Angliji.

#MMCdebata
MMC-debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.


Kronavetrov prvenec za zmago nad Slovaško

Proti Slovaški so Slovenci blesteli. Tako rekoč vso tekmo so imeli pobudo, gostje so imeli veliko težav s pritiskom gostiteljev iz Stožic, še posebej je izstopala predstava Josipa Iličića, ki je kreiral igro. Slovenska obramba je bila zanesljiva in je brez večjih težav ustavljala slovaške napadalce, mož odločitve pa je bil rezervist Rok Kronaveter, ki je kmalu po vstopu v igro zadel z razdalje in poskrbel, da so vse tri točke ostale doma. Več tukaj.

Katanca ni treba kritizirat za danasnjo tekmo,a za vse pretekle,je bilo upraviceno. Ko pa bo Slovenija igrala tako vecino tekem,potem pa ga lahko hvalimo.

— Željko Kokot 2016-10-08 22:29:57

Človek vas ne razume več,,,kdorkoli bo selektor ga boste "popljuvali",,,,,,,kdorkoli bo igral boste vse vedeli kako bi moral igrat ,,,,,sami ste pa navdni foteljaši in nič drugega,,,tud tolk ne premaknete svoje riti da bi si šli tekmo ogledat!!!! Po drugi strani pa vedno govorite da je Oblakov Atletico uničevalec nogometa kadar Barca izgubi ali samo remizira....tu pa nihče nič ne reče da je težko igrat proti ekipi ,kjer se vseh 11 nogometašev potegne nazaj in igra bunker......ma uživajte v slektoriranju ,,,jaz bom pa v nogeometu.

— boy36 2016-10-08 22:17:21

Kakorkoli se je v zadnjem času ustvarila neka negativna klima okoli reprezentance, moram priznat, da so me danes naši pozitivno presenetili

— Dess1990 2016-10-08 22:46:12

Po dolgem času tekma naših, kjer me ni prijelo, da bi vrgel televizor skozi okno. Čestitke celotni reprezentanci!

— garmond 2016-10-08 22:47:32

Angleži so bili zreli za poraz
Sledilo je nekaj dni premora, nato pa poslastica z Anglijo, ki je v Stožice prišla kot velik favorit. Angleži, ki so v uvodnem krogu strli odpor Slovakov v izdihljajih tekme v Trnavi, so imeli proti Sloveniji ogromno težav, pravzaprav so imeli srečo, da Stožic niso zapustili sklonjenih glav. Ves čas jih je iz zagat reševal odlični vratar Joe Hart, zatresel se je tudi okvir gola. Varovanci začasnega angleškega selektorja Garetha Southgata se niso izkazali, niso bili pretirano nevarni, zreli so bili za poraz. Več tukaj.

Sicer ne vem, kaj je botrovalo temu, da je oktobra za Slovenijo nastopala neka nova reprezentanca, morda je bila to celo košarica Kampla, ali pa gonja medijev in javnosti proti reprezentanci in predvsem Katancu. Očitno je to vse skupaj povezalo stroko in ekipo, v očeh reprezentantov in Katanca je bil nek nov sijaj, nova energija, kar naenkrat vsi vedo, kaj naj počnejo na igrišču, dobili smo celo liderja v osebi Iličića. Res, vsa čast za tole, kar so pokazali na tehle dveh tekmah!

— Gašper 2016-10-11 22:53:09

Bravo fantje, Angleži so se še petič prešvercali proti nam. Ampak slej ko prej bo tega konec. Upam, da že v Londonu.

— sandiego1995 2016-10-11 22:45:21

Glede na to da se saga o Kevinu pocasi priblizuje koncu, bi predstavil se eno zadnjih kavcarskih mnenj.
Kevina smo do zadnjega neljubega dogodka po vecini imeli radi, sedaj pa se je izkazalo, da je le eden izmed mnogih povzdignjenih mladih reprezentantov, ki misli da je ^boga za jajca prjel^ ker igra v sorazmerno dobrih klubih. Tak je bil svoj cas tudi Ilicic, ki na zacetku pod Katancem ni dajal svojega maximuma, zato ga je slednji (to pocnejo le trenerji, ki imajo nekaj poguma in avtoritete) postavil na klop in ga malo ohladil. Prvih nekaj tekem je njun odnos bil buren, a ko je videl, da se mu Katanec ne bo pustil navijat okrog prsta, je fnt svoj odnos in energijo popravil. Zdaj se zelo dobro razumeta in to se vidi tudi na igriscu (informacije sem dobil od dveh reprezentantov).
Kampl je v svojem primeru zaradi ne strinjanja s trenerjem odreagiral v pricakovanju, da ga bo celotna javnost prosila naj ne odhaja in da bo zahtevala Sreckov odstop (kar bi se zagotovo tudi zgodilo, vendar pa se je kocka obrnila z zmago nad Slovasko in izpadlo je da mogoce igramo celo bolje saj vse zoge ne potujejo cez Kevina, glavna violina pa je v tem primeru postal Jojo). Nikoli nisem razumel ne upostevanja trenerja, tudi, ce se ne strinjas z igralnim polozajem, ki ti ga nameni mora biti on kralj, ti pa se pac s tem sprijaznis, ker na koncu rezultatsko odgovornost vedno prevzemajo trenerji. Pritiski,ki se redno vrsijo so odnesli tudi Keka, ki je bil zame najuspesnejsi trener slo. repke, vendar enostavno cim pride kaksen spodrsljaj se oglasi celotna javnost, vkljucno z bivsimi trenerji, ki niso pokazali prav nic in iz (bodimo realni) cisto povprecnih nogometasev zahteva izjemne dosezke.Tekma z Litvo je recimo prinesla velik pritisk na Srecka, ceprav je ekipa odigrala zelo dobro, Bezjak in se negdo sta imela 101% priloznosti, Oblak pa je kiksnil 2 gola (za enega je sokrivec tudi Jokic) v takih primerih pac Katanec ne more vplivati na tekmo... no da se vrnem na Kevina, fant ima tezave z alkoholom, saj ga zelo rad cukne, zato je vrjetno te sms-e poslal ko je bil malce pod gasom (tako kod Zahovic Ibraimiju), v njih pise marsikaj kar ni za takele portale, Katanec pa zaenkrat (in uprasanje ce sploh bo), ni nic razkril, saj ga brani do srede ko se bodo fantje odlocili ali bi radi da Kevin ostane ali ne. Mislim, da bi neka kazen morala biti, saj so tovrstna dejanja absolutno nesprejemljiva - preberite si recimo clanek, ki je bil objavljen par dni nazaj ko Pelle ni hotel podati roke trenerju kar je s trenerjeve in zvezine strani rezultiralo v suspenzu omenjenega igralca. Italijani si pac to lahko privoscijo, mi malo tezje, saj Kevina potrebujemo, a moje mnenje je da bi bilo fer ce bi ga pustili na hladnem do naslednjih kvalifikacij, da pubec vidi gdo je tukaj sef.
Usake toliko si preberem kaksen komentar na sportno novico a mi hitro postane zal, saj vecina forumasev sploh ne ve kaj se dejansko dogaja in nekaj ugibajo tersodijo dogodke na podlagi novinarskih izvleckov, katerih ustreznost lahko oceni vsak sam...
Vso sreco proti Angliji, vseeno mi je gdo je trener in gdo igra, samo da bomo lahko leteli na SP v Moskvo navijat in pit s Putinom.
(P.s. ta komentar ni trolanje)

— crtomirjansa 2016-10-11 13:38:11

Drgač Angleži danes niso bili slabi, posest 35:65 pomeni, da so zelo dobro stali. Naša prednost je bila totalna borbenost, to, kar je vedno odlika naših reprezentanc in nekako karakteristika vseh športnih uspehov. Bili so angležen sitni kot muhe s tem visokim pokrivanjem, dobro igrali v obrambi in iz prestreženih žog naredili krasne šanse. Škoda, da katera ni šla notr :) Pa drugič!

— Napetost 2016-10-11 23:12:01

Katanec prejema čestitke
Po nekaj turbulentnih dneh je nato v sredo na RTV Slovenija gostoval selektor Katanec, ki je v pogovoru z Anžetom Bašljem odkrito odgovarjal na zastavljena vprašanja o tokratnem reprezentančnem premoru, 'aferi' Kevin Kampl kakor tudi o prihodnosti slovenske reprezentance. 53-letni Ljubljančan še pred dobrim tednom dni ni užival pretirane podpore slovenske športne javnosti, zdaj je po štirih osvojenih točkah od možnih šestih in predvsem zelo obetavni igri slovenske reprezentance vse precej drugače. Več tukaj.

Vse kaže da Sreč le ni nek šarlatan kot eni radi rečejo. Ubral je pot po že preverjenem receptu in čedalje bolj mu uspeva. V Iličiću ima Zahoviča, v Bezjaku pa Rudonjo...Krhinu še malo manjka do Pavlina, ko bi le še Jokić imel nogico kot Karič :)

— asafa 2016-10-11 22:43:19

Katanec me je kupil s tem intervjujem. Čeprav se v nekaj primerih š vednk ne strinjam z njim (kar je itak nepomembno), se mi zdi, da je prav da nadaljuje z delom, vsaj, če sta zadnji dve tekmi res pokazatelj neke nove zgodbe. Mogoče je Kavčič res tista terna, ki je naredila sinergijo med selektorjem in trenerji, da je na igrišču vse bolje. Samo še zadetki morajo prit.

— Quinlan 2016-10-12 22:24:14

Nekaj pa drži; vsi tisti, ki so par dni nazaj pisali "Srečko, tole k Kmapljem je kaplja čez rob, čas je za slovo." ...so se neverjetno potuhnili. Srečko ni popoln, ampak na tej točki je na najboljši možni način utišal kritike.

— Jakob Mali 2016-10-12 14:16:04

...Katanca lahko nekateri krivite za marsikaj....ampak, če Jojo in Bezjak ne zadeneta gola, ko sta 1 na 1 z vratarjem - za to pa selektor ne more biti kriv...

— Simon Mavric 2016-10-12 22:44:44

V obdobju od 7. do vključno 13. oktobra je bilo na portalu oddanih 21.006 komentarjev, od tega skupno izbrisanih (neposredno in pod nadzorom) 2.699.

Katanec: Kevinova poteza velika napaka
Na Otoku kritični do reprezentance
Nogometaši prekipevajo od pozitivne energije
Novinarska konferenca po tekmi Slovenja - Anglija
Vsi vrhunci tekme Slovenija - Anglija
Iličić odigral najbrž najboljšo tekmo za Slovenijo
Vsi vrhunci tekme Slovenija - Slovaška
Koliko se bo poznala odsotnost Kampla?
Kampl: Včasih moraš poslušati svoje telo
Katanec zaman čakal Kampla
Slovenski nogometaši opravili uvodni trening