Osem potapljačev je krasilo novoletno jelko pod gladino mrzle Krke. Foto: Goran Rovan
Osem potapljačev je krasilo novoletno jelko pod gladino mrzle Krke. Foto: Goran Rovan

Okoli 50 članov Potapljaškega društva Krško in njihovih prijateljev iz drugih slovenskih potapljaških društev se je v Kostanjevici na Krki udeležilo tradicionalnega 13. božično-novoletnega potopa. Kot vsako leto so tudi tokrat pod rečno gladino hladne reke Krke okrasili novoletno jelko, pri čemer je sodelovalo osem potapljačev.

Sicer pa je ta potop, kot je povedal predsednik društva Boško Karabaš, bolj namenjen druženju kot pa resnemu potapljanju, saj ima Krka v teh dneh le osem stopinj Celzija. V Kostanjevici so se po njegovih besedah zbrali predvsem ekološko ozaveščeni ljubitelji morja in potapljanja, ki to svojo dejavnost opravljajo tudi v rekah Savi in Krki. Sodelovali pa so tudi potapljači iz okoliških poklicnih gasilskih enot, ki se poklicno in zasebno ukvarjajo s športnim potapljanjem. S tem božično-novoletnim potopom so sklenili letošnjo potapljaško sezono.

Člani Potapljaškega društva Krško, ki šteje več kot 30 članov, se bodo že na začetku januarja pridružili potopu novomeškega potapljaškega kluba in z njim odprli novo potapljaško sezono. Društvo vsako leto priredi več taborov in drugih akcij. Udeležujejo se tudi čistilnih akcij drugih potapljaških društev, potapljajo pa se tudi na Hrvaškem.

Za MMC Goran Rovan
Podvodne fotografije: Sandi Petrišič, druge Goran Rovan