Še neobjavljene zgodbe v dolžini največ 6.300 znakov s presledki vred lahko pošljete do 15. junija. Foto: EPA
Še neobjavljene zgodbe v dolžini največ 6.300 znakov s presledki vred lahko pošljete do 15. junija. Foto: EPA

Na natečaju tretjega programa Radia Slovenija - programa Ars bodo letos že štiriindvajsetič izbirali najboljše pisce kratkih zgodb. Tričlanska strokovna komisija bo podelila tri nagrade v vrednosti 700, 500 in 300 evrov ter po presoji nekatere zgodbe predlagala za odkup.
Dela, poslana na natečaj, pred objavo na Radiu Slovenija ne smejo biti objavljena, dolžina zgodb pa ne sme presegati 6.300 znakov s presledki vred.
Natečaj je anonimen. Pisci lahko prijavljene zgodbe pošljejo do 15. junija v štirih nepodpisanih izvodih, označenih s šifro in s pripisom Natečaj za najboljšo kratko zgodbo, na naslov: Uredništvo za kulturo, 3. program – program Ars, Radio Slovenija, Tavčarjeva 17, 1550 Ljubljana. Avtorji nagrajenih in izbranih kratkih zgodb bodo svoje avtorstvo dokazali s petim izvodom, opremljenim s šifro, in osebnimi podatki po objavi odločitve komisije.
Komisija bo svoje odločitve objavila 8. avgusta v oddaji Kulturna panorama, na teletekstu in na spletnih straneh RTV Slovenija. Nagrajene in odkupljene kratke zgodbe ter njihove avtorje bodo razglasili 28. avgusta na Arsovem dnevu v Stari Ljubljani, kjer bo najboljša zgodba tudi prvič interpretirana.
Vsa nagrajena in odkupljena dela bodo predvajana v zadnjem trimesečju tega leta v oddaji Literarni nokturno na 1. in 3. programu Radia Slovenija. Podrobnejše informacije najdete tukaj.
Lanski zmagovalni zgodbi, Razgovor Alenke Selčan v interpretaciji Branka Jordana, lahko prisluhnete na posnetku pod fotografijo.